За да не харчим излишни пари по магазините

За да не харчим излишни пари по магазините
Снимка: Thinkstock

Все още сме в сезона на намаленията и ако се разходите по магазините със сигурност ще бъдете изкушени от по-ниските цени на редица дрехи, обувки и аксесоари.

Как обаче да не изпадаме в излишни харчове и да купим наистина неща, които ни трябват, а не такива, които взимаме просто защото цената им е ниска, а не защото имаме нужда от тях?

От Shine.yahoo.com дават няколко съвета.

*Направете си списък с нещата, които сте решили да си вземете.

След известно време – ден-два, прегледайте отново списъка и преценете дали всичко от него ви е наистина необходимо.

*Определете си бюджет, който да не надвишавате и се постарайте наистина да се поберете в лимита си.

*Наложете си правилото за не повече от три неща. Например – имате нужда от две блузи и един панталон, а не от пет потника на цената на три, обувки и сутиен. Целта на това упражнение е да се опитвате да устоите на изкушението и да купувате хубави, но излишни неща, които не ви трябват.

*Дайте приоритет на важните неща. Първо посетете магазините, където мислите, че ще намерите подходящите за вас неща, а не започвайте безцелна обиколка по магазините. Така може да си направите след като сте приключили с важните покупки.

*Внимавайте с ползването на дебитна или кредитна карта. Те са удобен начин за разплащане, но много често ни карат да забравим точно колко сме изхарчили и колко пари са останали. Така че следете внимателно касовите бележки, които получавате на касата и си правете сметка

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти