За да не дразниш околните

За да не дразниш околните
Снимка: Getty/Guliver

Много хора избират да ходят на йога, пилатес или друга подобна физическа активност в свободното си време. Това, разбира се, е чудесно, но ето няколко от нещата, които не бива да допускате да правите по време на час по йога или пилатес, ако не искате цялата група и учителят да ви гледат накриво.

Мобилен телефон
Едва ли има по-дразнещо нещо от това нечий мобилен телефон да звъни, докато сте на курс, независимо дали ще е по йога, пилатес или испански език. Още по-досадно е да се приеме обаждането и да се говори. Ако не искате да разваляте своята и чуждата хармония, просто оставете мобилното си устройство на безшумен режим някъде в дамската си чанта. Поне за един час може да си позволите този лукс.

Напускане на залата
Ако ви се наложи да напуснете залата по някаква важна причина, няма проблем да го направите по тих начин. Но ако е защото ви звъни телефона и тичате да отговорите, не е особено уважително. Идеята на едночасовите занимания с пилатес, йога или друг подобен курс е за релаксация на съзнанието и движение на тялото. Целта е да се разтоварите от стреса. Ако не можете да се задържите за час в една стая, по-добре не ходете изобщо, за да не пречите на останалите.

Грижа за аксесоарите
След приключване на упражненията е задължително да върнете постелките и всички помощни уреди, които евентуално сте ползвали, на мястото, от което сте ги взели. Това изглежда като елементарно правилно, но има и случаи, в които се забравя.

Учащи помагат на учащи
Освен ако не сте квалифициран учител по дисциплината, която посещавате, избягвайте да помагате на останалите от групата, особено ако става въпрос за изпълнение на конкретно упражнение. Така могат да се спестят редица травми и недоразумения. Учителят може също да се подразни, че изземате функцията му.

Говорене по време на упражненията
За постигане на по-добра концентрация, се изисква мълчание. Вие може да имате да кажете нещо много важно на приятелката, с която сте дошли, но по-добре го запазете за времето, когато часът е приключил.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти