Всяко нещо се случва с причина

Всяко нещо се случва с причина
Снимка: Thinkstock

 "Вярвам, че за всяко нещо си има причина, дори да не сме събрали достатъчно мъдрост, за да го види“
Опра Уинфри

Добре известният гръцки философ Аристотел, смятал, че за всичко си има причина. Винаги!

И че всеки житейски опит, който преживяваме, има за цел „да ни заведе“ към нашата най-добра версия. Само че в настоящия момент не притежаваме мъдростта, за да го осъзнаем.

И наистина имаме избор – да живеем живота си, вярвайки че ни се случват провал след провал, или да повярваме, че за всяко нещо си има причина, дори и на несгодите, които ни се съпътстват понякога.

Представяме ви 5 причини, заради които си струва да се доверяваме на това твърдение, което много велики хора са припознали успешно:

Животът е борба

Всяка негативна случка, всяка загубена житейска битка, след това може да се разглежда като възможност за огромен растеж. Все пак животът е поредица от битки, той е борба. Дори и една от тях да притърпи неуспех, това не бива да ни демотивира, че сме на прав път и че ще спечелим.

Тъгата като нова възможност

За някои хора вероятно е трудно да повярват, че за всяко нещо има причина, особено когато изпитва огромна мъка или е преживял загуба. Но всеки човек има нужда от такива моменти, за да придобие мъдрост и да открие нова сила, която не е притежавал преди.

Важен е моментът

Често упрекваме себе си и околните за неща, които не са ни се случили така, както сме ги искали. И причината за това е една - не е било правилният момент за тях. Съдбата често сама, с помощта на малки знаци, ни показва, че нещо не е подходящо и добро за нас и ни отдалечава от него. И ние не бива да го приемаме като неуспех, а като подарък. Защото правилните действия се случват в подходящия момент, на подходящото място, с подходящите хора.

Симпатичните съвпадения

Случват ни се поредица от събития, които едно след друго ни показват колко правилно е било дадено решение, което сме взели преди време. Това са симпатичните съвпадения на съдбата, която тя ни предоставя, за можем по-лесно да подредим смисъла на целите си.

Парченцата на пъзела

Животът е отделни парченца пъзел, които ние постепенно подреждаме. Ако сглобим парченцата изведнъж, ще получим цялата картина, но така животът няма да е интересен. Всичко трябва да се случва стъпка по стъпка, за да имаме време да му се насладим пълноценно.

Снимка: Thinkstock

В крайна сметка животът преди всичко трябва да е щастие, нали така?

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти