Време за четене: „Зимните хора“ ни пренася в град на призраци, за да разплетем дългогодишна мистерия

книга Бениториал Benitorial
Снимка: Издателство Benitorial/iStock

Младото българско издателство Benitorial представя втора книга от авторката на „Удавниците“ Дженифър Макмеън - „Зимните хора“.

Някои тайни никога не умират.

Уест Хол, Върмонт, винаги е бил град на мрачни легенди. Историята му крие немалко мистериозни случаи на изчезнали хора, а някои от жителите му дори вярват, че по улиците му броди призракът на Сара Харисън Шей. През 1908 г. тя е била намерена мъртва на ливадата зад къщата си, само няколко месеца след като трагичната смърт на дъщеря ѝ Гърти едва не я е побъркала.

Рути смята всички тези приказки за небивалици. Но когато един ден майка ѝ изчезва безследно, тя започва да се съмнява, че Уест Хол наистина крие тъмни тайни. Подозренията ѝ се потвърждават, когато със своята сестричка откриват екземпляр от дневника на Сара Харисън Шей, скрит в собствения им дом.

И докато Рути се опитва да разгадае причината за изчезването на майка си, се оказва, че не е единствената, която търси загубен близък. Но може би само тя би могла да предотврати повтарянето на грешки от миналото.

Кралицата на страшните истории Дженифър Макмеън е автор на повече от десет романа. Тя е писала за духове, серийни убийци, шейпшифтъри, ужасяващи изворни басейни.

книга Бениториал Benitorial
Снимка: PR архив Издателство Benitorial

Вълнува я писането за необяснимото, тъмните сили, страховете, които ни държат будни през нощта, за начина, по който миналото винаги преследва настоящето. Споделя, че докато е учила „Творческо писане“ в колежа, всички ѝ повтаряли: Пиши за това, което познаваш. Но през годините е успяла да развие собствена мантра, според която живее и твори. Тя е изписана дори в татуировка на китката ѝ: Пиши за това, което те плаши.

Живее във Върмонт (в стара викторианска къща на хълм, от която те побиват тръпки) с партньорката си Дреа и дъщеря им Зела. Когато не пише, се отдава на изучаване на мрачните върмонтски гори и издирването на обладани места – истински и въображаеми.

книга Бениториал Benitorial
Снимка: Издателство Benitorial

Вижте още страховити книжни заглавия в галерията тук:

13 завладяващи трилъри и криминалета, които да прочетеш тази есен

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти