Време за четене: Животът ми като смърт

g
Снимка: „Ентусиаст“

Tой не изпълнява желания, не води войни, не развива болести, не причинява произшествия и не убива никого. Той не е отговорен за делата на човечеството и не е Майката Природа. Той е чисто и просто господин Смърт. И е наследил най-ужасяващия семеен бизнес на всички времена.

В навечерието на Хелоуин издателство „Ентусиаст“ подарява на българските читатели книгата, която завладя цяла Германия с хумора си – „Животът ми като Смърт“.

 Автор на тази черна комедия е не кой да е, а самата Смърт. Реалната личност зад този псевдоним всъщност брани своята анонимност, въпреки че се изявява като брилянтен музикант и певец, изпълняващ представления в театри и концертни зали, но също така в траурни домове и болници. Той е водещ на вечерна шоупрограма, а литературните критици го определят като „безусловно убедителен“ сатирик и писател. Макар да има многобройни почитатели, истинското му лице остава скрито зад черната мантия.

Без да бъде назидателна, книгата е повод за равносметка и най-вече за осмисляне на това защо правим толкова много за тялото си, а за душата си – толкова малко. Защото така или иначе животът дава достатъчно уроци и не е необходимо и Смъртта да ни поучава.

Това дръзко четиво разкрива неизвестни досега факти за Смъртта:

Предпочита да развива различна кариера – например да бъде акушерка.

Има дневник, в който записва всички правила на професията си, като най-важното от тях си остава: „Преди всяка задача провери табелката на вратата!“.

Смее се с удоволствие; обича ванилия и дори може да свири няколко песни на блокфлейта.

Има котка на име Мяуци, която не е съвсем котка.

Една от любимите му песни е „Убивай ме нежно“.

Като всеки човек си задава тривиални въпроси за външния си вид. Качулката ми правилно ли е сложена? Правилно ли съм застанал? Косата ми излъскана ли е? Мантията ми чиста ли е?

Господин Смърт, като всички смъртни, има страхове – от зъболекаря, от баща си, от възможността да не си намери дом, приятели и дори страх от летене, но смело се изправя срещу тях и ги преживява. Така, както на нас, хората, често ни се налага.

„Животът ми като Смърт“ е комедиен поглед на най-трагичната част от нашето съществуване. Книгата има способността да разсмее всеки, който се докосне до нея. Със сигурност нито един читател няма да пострада, след като я разгърне. Все пак е препоръчително никой да не очаква обратна връзка.

g
Снимка: „Ентусиаст“

За автора

„Смъртта“ е мъж и автор на тази книга, който се появява пред обществеността за първи път през май 2011 г. Това става с десетминутна шоу програма в Германия, част от неговата PR кампания. През същата година той печели „Нощта на талантите“ на RBB. Окуражен е и през 2012 г. разширява тази форма до пълна вечерна програма Death Comedy Show.

Многократно е награждаван, включително и с наградата на журито на Големия фестивал на кабарето в Берлин (2013).

Междувременно „Смъртта“ продължава да излъчва своето смъртоносно комедийно шоу в цяла Германия, определят го като „брилянтен музикант и певец“  (а като писател – „безусловно убедителен“), свири в концертни зали, театри, но и на погребения, в старчески домове и хосписи.

През 2014 г. дебютира като автор с книгата си „Животът ми като Смърт“.                         

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти