Време за четене: "Жени в слънчева светлина"

Време за четене: "Жени в слънчева светлина"
Снимка: ИК "Хермес"

Насладете се на сладкия живот в Тоскана сред красива природа, вкусна храна и приятна компания!

Кит Рейн е писателка, която живее в Тоскана и работи по биографията на своя близка приятелка – сложна и завладяваща личност със силно въздействие върху живота й. В един късен следобед Кит наблюдава шумното пристигане на три американки, които се настаняват в съседната вила.

Джулия, Камил и Сюзан се радват на спонтанното си приятелство. Децата им вече са самостоятелни и вместо да се отдадат на скучен и самотен живот като повечето техни връстнички, поемат в неочаквана посока. Трите наемат красива каменна къща в малкото италианско градче за цяла година. Въпреки че не познават чуждата страна, приключенският им дух ще вдъхне на всяка от тях кураж, вкус към живота и непоколебимо желание да изявят най-доброто от себе си.

С помощта и приятелството на Кит трите ще се впуснат в италианския начин на живот, отдавайки се на отдавна забравени страсти.

А резултатите ще бъдат поразителни.

Авторката е позната на българските читатели с книгите „Под небето на Тоскана“, „Красивата Тоскана“ и „Всеки ден в Тоскана“.

Написана на обичайния за Франсис Мейс богат и поетичен език, „Жени в слънчева светлина“ ще достави истинско удоволствие на всички, които обичат пътешествията, добрата кухня и красивата природа. По романа ще бъде заснет и филм.

Франсис Мейс е известна поетеса, ценител на изисканата кухня и автор на пътеписи. Особено популярна става с книгата си „Под небето на Тоскана“, която още с излизането си се превръща в бестселър и остава в класациите на „Ню Йорк Таймс“ в продължение на повече от 2 години. По нея е направен и едноименният филм „Под небето на Тоскана“ с участието на номинираната за „Оскар“ актриса Даян Лейн.

Наред с автобиографичните записки, събрани в „Под небето на Тоскана“, „Красивата Тоскана“ и „Всеки ден в Тоскана“, Франсис Мейс е авторка и на пътническите мемоари „Една година в света“, илюстрираните справочници „В Тоскана“ и „Отнесете Тоскана вкъщи“, както и на пет стихосбирки. Неслучайно я наричат „бардът на Тоскана“.

Снимка: ИК "Хермес"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти