Време за четeне: „Повелителката на книгите“ за вълшебството да откриеш правилната книга в точния момент

книга
Снимка: Издателство Сиела

Пригответе се да попаднете под магията на истинско книжно заклинание сред страниците на необикновения роман „Повелителката на книгите“ от Карън Хокинс, който повежда любителите на магическия реализъм и семейните саги на очарователно пътешествие из уютната атмосфера на американския Юг. 

В тази топла, увлекателна и проницателна история за омагьосващата сила на книгите, любовта и приятелството бестселъровата авторка ни кани да се запознаем с малкото градче Дъв Понд и неговите ексцентрични жители.

Сара Дъв не просто е влюбена в книгите с цялото си сърце. Още от дете тя открива някакво мистериозно притегляне към тях не като вещи, а като същества, които живеят, дишат и понякога дори говорят. Факт, който съвсем не изненадва младата жена – все пак тя е седмата дъщеря в рода Дъв, а те са всичко друго, но не и обикновени.

Когато пораства, дарбата ѝ да намира идеалната книга за всеки читател прави Сара Дъв най-добрия библиотекар, който Дъв Понд някога е имал. Напоследък обаче във въздуха се носи вълнение, а книгите нетърпеливо шепнат за необичайно събитие в иначе тихото градче: пристигането на Грейс Уилър. 

Прекарала ранните си години от един приемен дом в друг, Грейс е решена да осигури най-доброто възможно детство на дъщерята на покойната си сестра и на всяка цена да я предпази от разочарованията на света. Дори това да означава, че тя ще трябва да живее в това забутано градче, населено само от особняци, с които Грейс не иска да има нищо общо. Включително и библиотекарката Сара Дъв. 

книга
Снимка: PR архив Издателство Сиела

Съвсем скоро обаче младата жена ще разбере, че съдбата има други планове за нея. Ако книгите са прави, а те много рядко грешат, Грейс може да се окаже спасението, от което Дъв Понд така отчаяно се нуждае. 

Малко южняшка магия и една особено мъдра книга ще ѝ покажат, че това място има някакъв особен чар и тя ще приеме предизвикателството да го избави от бедите му. А дали някъде по пътя няма да открие и обещание за нова любов, утеха и истинско приятелство?

„Повелителката на книгите“ е първа част от поредицата „Дъв Понд“, в която всяка книга разказва отделна история от магическия свят на чудатото градче.

В духа на „Приложна магия“ на Алис Хофман и „Полунощ в кафене Черният дрозд“ на Хедър Уебър, Карън Хокинс изплита нежен и забавен разказ, в който всеки любител на четенето ще познае вълшебството на правилната книга в точното време. 

книга
Снимка: Издателство Сиела

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти