Време за четене: „Под слънцето на Андалусия“

Време за четене: „Под слънцето на Андалусия“
Снимка: Thinkstock

„Под слънцето на Андалусия“ e дългоочакваният нов роман на Мария Дуеняс, която ще се появи на родния пазар 10 март.

Авторката отправи и специалното послание към българските си читатели“:

Очарована съм от идеята да имам читатели в България. Чудесно е да знам, че историите ми могат да се харесат и на хора, с които не споделяме общ език или култура, но които са в състояние да оценят духа на книгите ми. Бих искала да им изкажа моята дълбока и най-искрена благодарност.

За книга
Целият свят на Мауро Лареа се срива, когато най-неочаквано губи всичко, което с години е градил. Затънал в дългове, той залага последните си средства в дързък ход, който открива пред него възможност отново да си стъпи на краката. И тогава в живота му влиза зашеметяващата Соледад Монталво, съпруга на лондонски търговец на вина, и преобръща всичките му планове.

Обгърната в тайнственост, тя го въвлича в бъдеще, което не си е и представял.

От младата мексиканска република до сияйната колониална Хавана в края на XIX в.; от екзотиката на Антилските острови до знойната Андалусия.Един неустоим разказ за победи и поражения, сребърни мини и винарски изби, семейни интриги и силни страсти, стари лозя и бляскави градове, чието великолепие е угаснало с времето... Една история за смелост пред превратностите на съдбата. И любов, която осмисля всичко. 

Предстои филмирането и на новата книга на Мария Дуеняс - „Под слънцето на Андалусия“.

В нея авторката се връща към формулата за успех на първия си роман - „Нишките на съдбата“, а именно – вълнуващ сюжет, ярки образи, екзотични места, приключения, интриги и, разбира се, любов. Динамичното действие и прекрасният език са съчетани с историческа достоверност. Романът притежава всички качества, за да повтори успеха на „Нишките на съдбата“. Първоначалният му тираж в Испания е 500 000 екземпляра, което е огромна цифра, предвид стандартните за испанския пазар тиражи.

За автора
Мария Дуеняс е доктор по английска филология и една от най-известните съвременни испански писателки. Романите й „Нишките на съдбата“, „Мисия Забрава“ и „Под слънцето на Андалусия“ са преведени на 35 езика, с над шест милиона продадени копия по света. Смело може да се твърди, че Мария Дуеняс е явление в съвременната испанска литература. Телевизионната адаптация на „Нишките на съдбата“ има огромен международен успех и е отличена с множество награди.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти