Време за четене: "Паника"

Време за четене: "Паника"
Снимка: Weheartit

В разгара на есенния сезон издателство „Ентусиаст“ публикува най-новия роман от Лорън Оливър – авторката на бестселъра „Делириум“. „Паника“ е разтърсващ разказ за приятелство, вярност, оцеляване и смелост, който отговаря на въпроса: „Колко далеч си готов да стигнеш, за да избягаш от живота, който водиш?“

Авторката на най-успешната и вълнуваща поредица за тийнейджъри в света отново предизвиква почитателите си със своя последен хит, който вече се превърна в бестселър във Великобритания, Франция и Германия.

Този път Лорън Оливър поднася наситена с напрежение и свръх реалистична история, която държи читателите нащрек до последната страница. Действието се развива скоростно, историята бързо се надгражда. Всяка отделна случка е все по-напрегната, емоционална и завладяваща, а развръзката оставя и най-хладнокръвните читатели без дъх! И това не е всичко.

В края на всяка учебна година учениците от местната гимназия играят на „Паника“ – опасна игра, с потенциален риск за живота на участниците, в която залогът е висок, а наградата – още по-голяма. Всеки от гимназистите има причина, заради която да участва. Победителят в тази безпощадна игра може да е само един – този, който не се паникьоса.

Предизвикателствата обаче не са по силите на всеки, а тази година играта излиза от контрол. Някои няма да оцелеят. Страхът е навсякъде, а има участници, които са мотивирани от отмъщение и търсят възмездие.

Хедър не си е и помисляла, че един ден може да се състезава в „Паника“, а още по-малко пък е мечтала, че може да прибере голямата парична награда. Тя никога не се е смятала за безстрашна, за човек, готов да се бори, за да изпъкне сред другите. Но когато приятелят й скъсва с нея, тя осъзнава, че няма какво да губи и скоро ще разбере, че е по-смела, отколкото си е представяла.

Додж никога не се е боял от „Паника“. Неговият истински мотив да участва в рискованата игра е отмъщението. Тайната ще му вдъхва сили и ще го тласка да продължи напред до финала. Но има нещо, което не знае: не само той крие тайна. Всеки има причина, заради която да играе.

Другите двама главни герои в „Паника“ са Натали и Бишъп, приятели на Хедър. Натали е егоистична тийнейджърка с амбиции да покори модния подиум. И е готова да плати цената за това – дори и когато тази цена се оказва по-възрастен и далеч от привлекателността мъж. Бишъп е единственият „мъж на място“ в книгата – той е опората на Хедър и неин довереник, на когото тя може да разчита.

За тийнейджърите в градчето Карп, Ню Йорк, „Паника“ е единственият начин да направят живота си по-вълнуващ. Опасната игра, превърнала се в ужасяваща традиция, всяка година увлича все повече смелчаци, готови на всичко за огромната сума, която ще получи победителят. Всеки състезател се изправя очи в очи със страха и паниката, а рискът за живота на участниците е все по-осезаем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти