Време за четене: „Очите на мрака“

книга
Снимка: Издателство Кръг

По книжарниците вече можем да намерим смразяващия трилър „Очите на мрака“ – книга за онези читатели, които търсят силни преживявания, зловеща атмосфера и интензивен екшън.

Световноизвестният американски автор Дийн Кунц неслучайно е смятан за най-големия конкурент на Стивън Кинг. Майстор на ужаса и загадъчните сюжети, в „Очите на мрака“ Кунц излиза отвъд границите на обикновеното зло, за да създаде сложна и напрегната история и многопластови персонажи.

Романът от 1981 година се оказва и стряскащо актуален днес – в условията на глобална пандемия и заплаха за живота и съществуването ни такова, каквото го познаваме. „Очите на мрака“ излиза с логото на издателство „Кръг“, в превода на Надя Баева и с впечатляващата корица на Стоян Атанасов от Kontur Creative.

Изминала е година, откакто Кристина Еванс е загубила малкото си момче Дани в трагичен инцидент. Година, откакто тя се бори с всички сили да възстанови живота си и да преодолее загубата. Но докато младата жена се опитва да потуши емоциите си и да продължи напред, започват да се случват твърде странни и необясними явления, граничещи със свръхестественото. Дали всичко е нечия мрачна идея за шега, или oсезаемите доказателства за нейната неизбежна лудост? Възможно ли е синът й да е жив?

Търсенето на отговор изисква смелост и издръжливост на каквато малцина са способни. Само любовта към сина ѝ я води напред, през неоновия нощен живот в Лас Вегас, нажежената от слънцето пустиня и замръзналите планини на Хай Сиерас, рамо до рамо с единствения човек, който ѝ вярва – бившия военен разузнавач Елиът Страйкър

Без да си дават сметка, двамата се замесват в дълбоко пазени правителствени тайни за разработван в Ухан смъртоносен вирус и си печелят врагове, които са готови на всичко, за да ги спрат. На карта е заложен не само животът на едно дете, а навярно и на цялото човечество. 

Структурно и стилово „Очите на мрака“ е изпипан до съвършенство. На феновете на жанра романът предлага цялостно преживяване, изпълнено с екшън, мистерия и неочаквани обрати.

Дийн Кунц (1945) е сред най-популярните писатели на трилъри, макар книгите му често да съдържат и елементи на ужас, фентъзи, научна фантастика, мистерия или сатира. Жива легенда в жанра, той е написал над 100 романа, 30 от които са бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, а над 15 са екранизирани.

книга
Снимка: Издателство Кръг

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти