Време за четене: „Не мисли прекалено много“ ни изважда от порочния кръг на излишните колебания

книга AMG Publishing
Снимка: AMG Publishing/iStock

Попадали ли сте в ситуации на „Ами ако...“, измъчвани от нерешителност, парализирани от страха да не сбъркате, изразходващи ценната си умствена енергия за неща, които не я заслужават?

Нека си признаем: никой не иска животът му да бъде белязан от излишно премисляне. Но то не е нещо, което избираме. То е нещо, от което не можем да избягаме. Дали обаче трябва да се примирим? Отговорът на писателката Ан Богъл е: „Не!“.

Книгата „Не мисли прекалено много“ от издателство AMG Publishing ни предлага приложими стратегии за вземане на решения, които могат да направят незабавна и трайна промяна в начина, по който се справяме както с маловажни дилеми като „Трябва ли да купя тези цветя?“, така и със значими въпроси като „Какво правя с живота си?“.

Ан Богъл ни насочва как да преодолеем негативните мисловни модели – повтарящи се, нездравословни и безполезни, и да ги заменим с положителни, които да ни донесат повече мир, радост и любов. Така си даваме възможността да правим избори, с които ще се чувстваме удобно и които ще ни помогнат да се съсредоточим върху истински важните неща в живота.

Когато става дума за нейния живот и писане, Ан Богъл цитира реплика на Емили Дикинсън: „Обитавам възможността“. Тя е специалист по възприемането на стари идеи от нова гледна точка и представянето им на читателите по такъв начин, сякаш ги срещат за първи път.

През 2011 г. Ан стартира блога Modern Mrs Darcy, чието име заимства от героинята на Джейн Остин. Той не се вписва точно в съществуващата блог ниша, макар че на Ан ѝ е приятно да чува, че е „лайфстайл блог за книжни плъхове“. Списъците ѝ с книги са сред най-популярните ѝ постове. През 2016 г. стартира подкаст, What Should I Read Next?, посветен на намирането на идеалната книга за всеки, книготерапия и всякакви неща, свързани с книгите и четенето. През 2019 г. стартира и втори подкаст, One Great Book, в който всяка седмица Ан вади от личния рафт любима книга и разказва за нея на читателите си в рамките на десет минути или по-малко.

Ан живее в Луисвил, щата Кентъки, със съпруга си и четирите им деца.

книга AMG Publishing
Снимка: AMG Publishing

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти