Време за четене: „Намери време“ ни помага да спрем разсейването, за да се фокусираме върху истински важните неща

книга Прозорец
Снимка: Издателство Прозорец/iStock

Ако се улавяте да мислите: „Само ако денят имаше повече часове...“, налага се да спрете да реагирате пасивно на изискванията на съвременния свят и да започнете умишлено да отделяте време за нещата, които имат значение.

За да успеем в това, на помощ идва книгата „Намери време: Как всеки ден да побеждаваш разсейването, да презареждаш и да се съсредоточаваш върху наистина важните неща“ на Джейк Нап и Джон Зератски. Заглавието е по книжарниците у нас от издателство „Прозорец“.

Джейк и Джон са помогнали на стотици хора да разрешат важни проблеми, като променят начина си на работа. Прекарали са години в експерименти със собствените си навици, търсейки начини да оптимизират енергията, фокуса и времето си. В тази книга са събрали най-ефективните тактики в ежедневна рамка от четири стъпки, която всеки може да използва, за да планира систематично дните си.

„Намери време“ не е универсална формула. Вместо това предлага персонализирано меню от малки съвети и стратегии, които да пригодим към индивидуалните си навици и начин на живот.

„Намери време“ не е свързана с продуктивността и отмятането на повече задачи. Нито пък предлага нереалистични решения, като да изхвърлите смартфона си или да се откажете от социалните медии. Да намерите време не означава да промените радикално начина си на живот, а да направите малки промени в средата си, за да се освободите от постоянната заетост и разсейване.

книга Прозорец
Снимка: Издателство Прозорец

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти