Време за четене: „Мозък не за този свят“

книга Ciela
Снимка: книга Ciela/iStock

Защо се чувстваме зле, щом имаме всичко, от което се нуждаем? Отговорът е в книгата „Мозък не за този свят“, която е написана като разговор с добър и разбиращ приятел.

Естествено е да мислим, че нещо не е наред с мозъка ни, когато се сблъскаме с менталните проблеми. Но тревожността и депресията са напълно естествени състояния, останки от праисторическите времена, в които хората са били заплашени постоянно от глад или инфекциозни заболявания. Не сме създадени да бъдем задоволени и щастливи през цялото време – иначе нашите предци изобщо нямаше да оцелеят. А самотата, този модерен феномен, сама по себе си е силно подценявана заплаха за здравето.

Популярният шведски психиатър Андерш Хансен ни повежда на просветляващо пътешествие из дебрите на ума, като показва как нашият мозък, еволюирал в един съвсем различен свят, има проблеми с адаптацията към съвременната стресова и силно дигитална среда. За тази цел са нужни промени – и дори отказ от натрапчиво налаганата мантра за задължителното постоянно преследване на щастието.

„Мозък не за този свят“ е издадена на повече от 20 езика, а авторът е номер 1 по продажби на нехудожествени книги в Швеция и Япония!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти