Време за четене: „Малката сладкарница в Париж“ разказва за тайните съставки, които разкриват друг вкус на живота

книга
Снимка: Издателство СофтПрес/iStock

Заповядайте в парижката сладкарница „Си”, за да се научите да приготвяте най-вкусните еклери, да забърквате неустоим ванилов крем, а защо не и да се влюбите!

Нина е най-малкото от четири деца в семейството и е свикнала някой непрекъснато да ѝ дава наставления. Когато пред нея се отваря възможност да се откъсне от роднините и да замине за Париж, тя моментално приема. В следващите седмици Нина ще участва в провеждането на курс по сладкарство. Задачата ѝ е да бъде асистент на Себастиан Финли - най-добрият приятел на брат ѝ, а също така популярен шеф готвач, собственик на редица успешни ресторанти в Европа и момчето, което е обичала тайно като дете. Но това е подробност, която тя предпочита да игнорира.

Това, което не може да пренебрегне, е колко мрачен и сериозен е станал Себастиан. И още по-неустоимо красив. Докато Нина старателно го избягва, тя прекарва все повече време в запустялата сладкарница, където се провежда курсът. Съвсем скоро „Си” ще бъде затворена и заменена от модерно френско бистро. Но под пластове прах и натрупани кашони се оказва скрито истинско бижу - място, където хората не просто са опитвали десерти, а са консервирали сладки спомени и щастливи моменти.

Очаровани от него, курсистите, начело с Нина, подхващат таен проект. Решават да реставрират сладкарницата с парите, които печелят от продажбата на вкусните и оригинални десерти, приготвени от нея. Неусетно Нина се оказва забъркана в каша, която изглежда също толкова неспасяема, колкото френските ѝ макарони. И то точно когато Себастиан ѝ признава, че гледа на нея с други очи. Хората са казали, че когато правиш нещо с любов, то винаги се получава. Нали?

„Малката сладкарница в Париж” от Джули Каплин е история, която пасва на вкуса на всички романтици, но се услажда и на тези, които търсят вдъхновение и посока. Роман за тайните съставки, които правят живота истински щастлив - отдаденост, страст, споделеност и, разбира се, любов. Книга, носеща в сърцето си очарованието на Париж, неустоимия аромат на любими френски десерти и сладкия вкус, който идва с началото на нова връзка. А наред с уроците по сладкарство, авторката припомня на читателите, че както в кухнята, така и в живота първо трябва да минеш през няколко неуспешни опита, докато усъвършенстваш рецептата и получиш желания резултат. 

Джули Каплин е пристрастена към пътешествията и хубавата храна. Именно множеството й пътувания из Европа в качеството й на директор „Връзки с обществеността“ я вдъхновяват да пише. „Малката сладкарница в Париж“ е третият ѝ роман, издаден у нас от СофтПрес след „Малкото кафене в Копенхаген“ и „Малката пекарна в Бруклин“.

книга
Снимка: Издателство СофтПрес

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти