Време за четене: „Ловеца на зайци“ е жестокият убиец в новия психотрилър на Ларш Кеплер

книга заглавна снимка
Снимка: Издателство Enthusiast/Ewa Marie Rundquist

Дългоочакваният шести роман от световната бестселър поредица на Ларш Кеплер е вече у нас, издаван от „Ентусиаст“. „Ловеца на зайци“ е сред десетте най-добри трилъра за 2020 г. в класацията на „Ню Йорк Таймс“. Заплетената и разтърсваща история за така желано отмъщение, прераснало в кръвожадна разплата, ще грабне читателите още в самото начало.

Съпрузите Александър и Александра Андорил, стоящи зад псевдонима Ларш Кеплер споделят, че криминалният жанр е удивителен, защото позволява на хората да се справят със собствените си страхове. А писането им помага да управляват тревогите си. Преди да започне работа по нова книга скандинавският тандем провежда редица проучвания и разговори със специалисти в областта. След това авторите смесват придобитото знание с най-дълбоките си страхове и създават антагонистите в техните романи.

В „Ловеца на зайци“ отново главен герой е детектив Юна Лина. В резултат от събитията в „Преследвачът“ новата книга започва с престоя на Юна в затвора, но по това време из Швеция вилнее странен убиец и полицията бързо осъзнава, че има нужда от находчивия ум на детектива. Разследващите му предлагат начин да откупи свободата си: да помогне на Сага Бауер да хване жестокия престъпник преди да действа отново.

Историята започва с убийството на външния министър на Швеция. Скоро се появяват нови три жертви и Стокхолм е уловен в хватката на страха. Юна Лина трябва да залови емоционално неуравновесен хищник, чиито следи на разрушение водят до потресаваща нощ, изпълнена с насилие и с по-ужасяващи последствия, отколкото някой си е представял.

Разследването се превръща в екшън надпревара с времето. Ще успее ли детективът да хване „ловеца“ преди да е станало прекалено късно?

книга
Снимка: Издателство Enthusiast

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти