Време за четене: „Леден гамбит“

книга
Снимка: Издателство Ентусиаст

Най-четеният автор на трилъри във Франция за 2020 г. Бернар Миние прави своя дебют на българския пазар с романа „Леден гамбит“, издаван от „Ентусиаст“. Заглавието е първата част от успешната поредица за майор Серваз, която до момента включва 9 книги, преведени на 24 езика и разпродадени в тираж от над 4 милиона екземпляра само във Франция. Потискаща атмосфера, напрегнат до краен предел сюжет, ужасяващо гмуркане в най-тайните човешки страхове – „Леден гамбит“ е истинско откритие.

Писателят Бернар Миние израства в Югозападна Франция и прекарва щастливо детство в подножието на Пиренеите. Учи в университета в Тулуза – града, който се превръща в ключово място на действието в хитовата серия за майор Серваз. Носител е на няколко литературни награди, сред които две отличия от престижния фестивал в Коняк.

Веднага слез излизането си дебютният му роман „Леден гамбит“ предизвиква силен интерес сред читателите и през 2017 г. е екранизиран от френския канал M6. У нас шестсерийният филм е достъпен за гледане в платформата Netflix с името The Frozen Dead.

„Със сериен убиец, интелигентен колкото незабравимия Ханибал Лектър, този чудесен криминален роман, в който страхът бавно ви превзема, няма да остави равнодушен дори Стивън Кинг“, пише за „Леден гамбит“ вестник „Дейли мейл“.

Всичко започва, когато в една мразовита декемврийска утрин работници от водноелектрическата централа откриват обезглавен труп на кон, окачен върху конструкцията на лифт в Пиренеите. В същия ден млада психоложка постъпва на работа в психиатричния център за особено опасни престъпници, който се издига над долината.

Майор Серваз, хипохондрик, надарен с изключителна интуиция, смята повереното му разследване за най-странното в кариерата си. Защо някой би убил кон на 2000 метра надморска височина? И каква връзка може да има между него, фармацевта, обесен под мост, и необичайните графити, на които се натъкват полицаите? И най-вече как така на всички тези места е открита ДНК на психопат, затворен в единствената по рода си в Европа психиатрична клиника? Дали това не е началото на един невъобразим кошмар за Серваз?

книга
Снимка: Издателство Ентусиаст

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти