Време за четене: Къща край езерото

Време за четене: Къща край езерото
Снимка: Издателство „Колибри“

На 2 декември авторката на „Отминали времена” и „Забравената градина” Кейт Мортън се завръща с романа „Къщата край езерото”, поредно свидетелство за блясъка на нейния разказвачески дар.

Къщата край езерото“ (превод: Надежда Розова, 472 стр., цена: 20 лв.) ни пренася в лятото на 1933 г., когато семейство Идвейн от имението Лоуанет се готви да отпразнува най-дългия ден от годината с пищно тържество. Ала някой е влюбен не в когото трябва.

В полунощ наглед щастливото семейство е сполетяно от трагедия – безследно изчезва бебето им и това завинаги прогонва рода Идвейн от приказното имение на брега на езерото.

Седемдесет години по-късно след тежък за разрешаване случай, заплашващ да съсипе кариерата й като детектив, Сейди Спароу намира убежище в дома на скъпия си дядо в Корнуол, където се натъква на изоставена къща на брега на езеро.

Докато Сейди се опитва да прозре истината за опустелия дом, в Хампстед Алис Идвейн, вече известна писателка и достолепна възрастна дама, се бори с призраците на собственото си минало.

Определяна като наследничка на Дафни дю Морие, талантливата австралийска писателка Кейт Мортън постига феноменален успех. Нейните виртуозно заплетени „истории с атмосфера“, както ги нарича критиката,  печелят отличие след отличие и покоряват сърцата на читателите, жадни за драматизъм, съдбовни обрати и романс.

Романите й, сред които „Пазителка на тайните”, „Отминали времена” и „Забравената градина”, се разпространяват в 42 страни, а общият им тираж надвишава 10 милиона екземпляра.

Снимка: Издателство „Колибри“

„Къщата край езерото” е бестселър на „Ню Йорк Таймс” и дълго време оглавява класациите за продажби в Австралия и Канада.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти