Време за четене: „Когато Господ беше българин“

футбол Христо Стоичков 1993
Снимка: Getty

Славният 17 ноември 1993 г. слага началото на най-шеметното лято в историята на българския футбол – когато нашите национали покоряваха терените на САЩ‘94. Дистанцията на времето не е изтрила свидния спомен за историческия Мондиал и за онзи момент, който го направи възможен – в последните минути на мача на „Парк де Пренс“, „Когато Господ беше българин.

Спортният журналист Филип Друмчев събира всички детайли около поредицата мачове, които ни водят към лудото американско лято. Той и припомня в детайли събитията около триумфите и провалите, около надеждите и съмненията, за да върне футболните фенове към едни от най-емоционалните моменти в българската спортна история.

С увлекателния си разказ книгата припомня безбройните емоции около легендарните мачове и разкрива някои от съпътстващите куриози, тайни, обрати и геройства, през които „Пеневата чета“ преминава преди и след великите победи над Гърция, Аржентина, Мексико и Германия.

Последният съдийски сигнал през 1993 г. ознаменува началото и на легендарното лято на 1994 г., което ще прикове цял един народ към телевизорите, а сетне ще го събере по улиците за триумфалните празненства.

„Когато Господ беше българин“ от Филип Друмчев съдържа и непубликувани досега фотографии, които носят емоциите на чистата радост от победите на любимия отбор.

Сладкодумният разказ на Филип Друмчев връща времето назад и пренася читателите там, където всички искаме да се върнем поне за малко – когато нашите момчета ни караха да се гордеем, че сме българи.

книга
Снимка: Издателство Сиела

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти