Време за четене: „Как да ни се случват хубави неща“ научаваме от водещ специалист по душевно здраве

книга Ciela
Снимка: Издателство Ciela/iStock

Макар в днешно време обществото ни да е по-задоволено от всякога, нуждите ни да са покрити, а в повечето случаи всичко да е на един клик разстояние, все повече хора се оплакват от хроничен стрес и безпокойство, които понижават качеството им на живот и влияят негативно на психичното им здраве. 

Защо щастието остава толкова трудна за постигане концепция, въпреки разцвета, в който се намира човечеството? 

На помощ в трудната задача да овладеем тревожността и да предприемем стъпка напред към по-пълноценен живот идва ценният наръчник „Как да ни се случват хубави неща“ от испанската психиатърка и един от водещите специалисти по душевно здраве в света Мариан Рохас Естапе (ИК „Сиела“). Откъс от книгата прочетете тук >>>

Вдъхновяващото издание се гмурва в дълбините на човешкия ум, за да помогне на читателите да се изправят срещу мислите и емоциите, които ни притесняват ежедневно, като подходят към тях с разбиране, спокойствие и осъзнатост

С доказани техники, подкрепени от солидни и актуални изследвания в сферата на психичното здраве, философията и психологията, Мариан Рохас Естапе представя задълбочен поглед върху това как да извлечем най-доброто от живота си; как да се справим със стреса, безпокойството и как да установим по-голям контрол върху мислите и действията си.

Базирайки се на дългогодишния си опит и срещата си със стотици пациенти по време на семинарите и лекциите си по света, специалистката предоставя на читателите работещи практики, които да им помогнат да си поставят здравословни цели, да развиват емоционалната си интелигентност и да използват позитивното мислене в своя полза. 

Кои са факторите, които ни възпрепятстват – или ни предразполагат – да бъдем по-щастливи? Как да се предпазим от фалшивото чувство за щастие, което не е градивно за нашето душевно здраве, а само временно? Как да овладеем страха от загубата на контрол, перфекционизма и прекомерно завишените ни очаквания към себе си и другите? 

На достъпен и разбираем език „Как да ни се случват хубави неща“ отговаря на тези и още много въпроси и припомня, че към щастието няма бързи или странични пътища. То е плод на всекидневни усилия и осъзнато мислене. И също като всяко пътуване – щастието започва с малка стъпка в правилната посока. 

Откъс от книгата прочетете тук >>>

книга Ciela
Снимка: Издателство Ciela

7 книги в борбата с тревожността и депресията

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти