Време за четене: „Хубави неща“ пленява с история за две мошенички в една игра на оцеляване

книга Хубави неща
Снимка: Locus Books/iStock

Edna съвършена измама събира две съвсем различни жени – едната измамница, а другата наследница – в неустоимия бестселър на New York Times „Хубави неща“, който вече е на пазара у насо от издателство Locus Books.

Преди години Нина се поддава на идеята, че дипломата ѝ по свободни изкуства ще ѝ осигури удовлетворяваща кариера. Когато тази мечта се сгромолясва, тя започва да краде от богати деца в Лос Анджелис заедно с хитрия си ирландски любовник, Лаклан. Нина е учила занаята от най-добрите: майка ѝ е истинска майсторка на измамите, която се труди, за да осигури на дъщеря си прилично детство въпреки белязания от непрестанно местене живот, който двете водят. Но когато майка ѝ се разболява, Нина рискува всичко, за да ѝ помогне, дори това да означава да участва в най-дръзката и опасна измама досега.

Не взимай твърде много; не бъди алчен. Взимай само онова, чиято липса няма да се усети. И кради само от онези, които могат да го понесат.

Ванеса е привилегирована млада наследница, която иска да преуспее. Вместо това тя става Инстаграм инфлуенсър - пътува по целия свят, получава безплатни дрехи и продукти и позира за снимки в екзотични места. Зад примамливата фасада обаче се крие живот, белязан от трагедия. След развален годеж Ванеса се оттегля в огромното семейно планинско имение Стоунхейвън, място с мрачни тайни не само от миналото на Ванеса, но и от това на едно объркано и измъчвано от проблеми момиче на име Нина.

Когато човек документира всичко, което прави, престава да живее живота за себе си и започва да го живее като представление за другите.

книга Хубави неща
Снимка: Locus Books

Пътищата на Нина, Ванеса и Лаклан се пресичат тук, на студения бряг на езерото Тахо, където преплетените им животи отстъпват място на една зима, изпълнена със стремежи и желания, двуличие и отмъщение.

Това е книга за социалните медии, психичните заболявания, брака, парите, алчността, майчинството, семейните отношения, йерархията, наследството, изкуството, предателството и богатството. В нея има толкова много интересни теми и цитати, че ще ви бъде трудно да изберете своите любими. Финалът носи удовлетворение и извежда до успешен край доста отворени сюжети в книгата.

Този удивителен, изпълнен с обрати, интригуващ роман представя известната писателка Джанел Браун в най-добрата ѝ форма, описвайки две блестящи, наранени от живота жени, които се опитват да оцелеят в най-голямата игра на измама и разрушение, в която някога ще им се наложи да участват.

„Роман, който е невъзможно да оставите, „Хубави неща“ е интелигентно и изключително завладяващо четиво.“ - PopSugar

„Изпълнен с интригуващи обрати и потресаващи заблуди, това е един дълбок социален коментар, четенето на който доставя огромно удоволствие.“ - The Week

„Обичам добрите истории за измамници - особено когато не мога да кажа кой е истинската мишена и кой същинският измамник. Във възхитително четивната „Хубави неща“ добрите момичета и лошите момичета непрекъснато разменят местата си в разказ, който ще ви накара да отгръщате страниците една след друга до самия край. Най-новият роман на Браун съдържа същите проницателни наблюдения, които са нейна запазена марка – за промяната на самоличности и тайните, които всички имаме.“ - Атика Лок

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти