Време за четене: хитовата изповед „Неопитомена“, която носи свобода на жените, вече и на български

книга Неопитомена Гленън Дойл
Снимка: LifeTime Publishing; iStock

Литературната сензация „Неопитомена“, която засяга пренебрегвани теми от живота на всяка жена, вече можем да намерим на български от издателство LifeTime Publishing.

Книгата на Гленън Дойл насочва прожекторите към онези сенчести места, където се крият съмнения и неудовлетвореност – защото вместо стремежът да бъдем повече и вършим още неща да направи дните ни по-смислени, не спираме да търчим покрай задължения и отношения, с които се претоварваме.

Изповедта на писателката вдъхва кураж и търси отговори на въпроси, свързани с вярата в себе си, личните ни граници, постигането на мир с тялото и душата ни, примиряването с емоциите и доверието в истинските ни инстинкти.

„Чувствена и дръзка, настоятелна и нежна, тази книга е проникновен поглед върху много лични и обществени теми, които или се считат за неудобни, или често остават неизговорени“, гласи официалният анонс към „Неопитомена“.

Още с публикуването си през 2020 г. книгата дебютира на първо място в списъка на The New York Times с нехудожествени бестселъри. Носителката на „Оскар“ Рийз Уидърспуун я включва като заглавие на месец април в своя читателски клуб, а издания, сред които The Oprah Magazine, The Washington Post, Cosmopolitan, Bloomberg и др., я определят като една от най-добрите книги на годината. По романа предстои и телевизионна екранизация от Warner Bros.

Родена през 1976 г., Гленън Дойл е американска писателка и активистка. „Неопитомена“ е третата ѝ книга след мемоарите “Carry On, Warrior” (2013) и “Love Warrior” (2016). През 2021 г. Дойл стартира и подкаста “We Can Do Hard Things”.

„Неопитомена“ ще донесе свобода на жените - емоционална, духовна и физическа. Вярвам, че Гленън е била родена да напише тази книга, точно в този ѝ вид, точно сега. Книгата е изключителна.“  - Елизабет Гилбърт

„Искряща, вдъхновяваща хроника на женското овластяване и удовлетворението да бъдеш самоосъзнат и започнеш отначало“ – Kirkus Reviews

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти