Време за четенe: Единствената официална биография на Коко Шанел е вече на български език

книга Ентусиаст
Снимка: Издателство Ентусиаст/iStock

Тя съблича от жените пищните поли и ги облича в малки черни рокли. Подарява им най-знаменития аромат на ХХ в., който и днес може да се усети в модната къща на своята създателка. Целият свят познава стила и името ѝ, но само пред малцина тя разкрива личността си. Добре дошли в тайния свят на Габриел Шанел.

Призната за единствената официална биография на загадъчната модна икона, „Коко Шанел. Животът на една легенда“ е вече у нас от Издателство „Ентусиаст“. Забележителното проучване на Джъстѝн Пикарди проследява живота на дизайнерката. От мрачните стаи в манастира, където е живяла като малка, до знаковата улица „Камбон“, Коко преобразява завинаги представите за елегантност. През 2010 г. книгата попада в краткия списък на наградата Galaxy National Book.

книга Ентусиаст
Снимка: Издателство Ентусиаст

Джъстѝн Пикарди е британска писателка и журналистка. Тя придобива популярност с мемоарите си „If the Spirit Moves You: Life and Love After Death“ и биографията „Коко Шанел. Животът на една легенда“. Пикарди е сътрудник на британското издание на Harper’s Bazaar, а преди това е била негов главен редактор. Авторката е работила и за Sunday Times, Telegraph, Observer и Vogue.

Пикарди разкрива неизвестни досега подробности за ранните години от живота на Коко Шанел и изследва какво се крие под лъскавата ѝ повърхност. Авторката хвърля нова светлина върху бурните и страстни връзки на дизайнерката, като разбулва митовете и разказва само и единствено истината. Биографията е базирана на проучвания от писателката и интервюта с последните оцелели роднини, служители и приятели на модната икона.

Освен любопитни детайли от личния живот на Коко Шанел, авторката описва историите зад именитите костюми, парфюми, бижута и чанти, изграждащи революционната дамска визия. Джъстѝн Пикарди документира раждането и възхода на марката, която оставя забележително наследство в света на модата.

„От мен няма да излезе добър мъртвец, защото, щом ме заровят, ще стана неспокойна и ще мисля единствено как да се върна на земята и да започна отново“, казва Коко на писателя Пол Моран и думите ѝ продължават да ехтят зад стъклените витрини на модните бутици.

„Пленително и интригуващо четиво“, споделят от Sunday Times. „Джъстѝн Пикарди е толкова упорита в разкриването на живота на модната легенда, колкото Коко Шанел е била в прикриването му.“

книга Ентусиаст
Снимка: Издателство Ентусиаст

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти