Време за четене: „Дяволският остров“

книга заглавна снимка
Снимка: Издателство Enthusiast

След успеха на „Пациент 488“ и „Заговорът“ Никола Бьогле предлага на публиката нов трилър, който изважда от дълбините на историята едно страшно и мистериозно събитие. Романът „Дяволският остров“, публикуван от „Ентусиаст“, е увлекателно написан и на моменти ще накара читателите да затаят дъх от обратите в сюжета.

„Пациент 488“, „Заговорът“ и „Дяволският остров“ оформят една разтърсваща и незабравима сага от Никола Бьогле“, споделя журналистът Флоранс Далма. „Френският писател показва, че владее до съвършенство изкуството да смесва фикцията и историческата реалност.“

Третият роман на Бьогле разкрива поредния необичаен случай, с който се сблъсква инспекторката Сара Геринген. Действията в „Дяволският остров“ се развиват година след тези в „Заговорът“, когато героинята е задържана по несправедливо обвинение.

След като е освободена от затвора, бившата инспекторка от специалните части поема нов случай, който я разтърсва из основи. Докато изследва трупа на баща си, Сара Геринген е потресена. Тялото на мъжа е покрито в бял прах, крайниците му са гангренясали, а лицето му е застинало в изражение на нечовешка болка. Но когато съдебният лекар ѝ дава ключа, намерен в стомаха на баща ѝ, страхът я парализира.

От мрачните гори на Норвегия до ледените степи на Сибир главната героиня e на път да се изправи пред една ужасяваща семейна тайна. Какво ще открие в тайнствения замък, скрит сред дърветата? И ще посмее ли да стигне чак до Дяволския остров?

Базирана на реални исторически факти, тази книга задава важен въпрос: за добро или лошо, каква част от миналото продължава да живее в хората?

книга
Снимка: Издателство Enthusiast

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти