Време за четене: „Девиците“

книга
Снимка: Издателство Ера

На българския книжен пазар от издателство „Ера“ може да откриете криминалния роман „Девиците“ на Алекс Майкълидис, филмов сценарист, магистър по английска литература от Университета в Кеймбридж. След невероятния успех на „Останалото е мълчание“, авторът се завръща и дори надхвърля себе си с този нов бестселър на „Ню Йорк Таймс“.

Едуард Фоска е убиец. Мариана може да се закълне в това. Но той е недосегаем.

Фоска е харизматичен професор в Университета в Кеймбридж и всички го обожават – особено младите момичета, на които преподава. Мариана Андрос е бивш възпитаник на университета и психотерапевт. Когато едно от момичетата е намерено убито, у нея веднага се надигат подозрения.

Зад древните традиции и идиличната красота на сградата се крие нещо зловещо. Жената е убедена, че въпреки алибито си, Едуард Фоска е виновен. Но защо професорът би набелязал един от своите студенти? И защо е толкова обсебен от Елевзинските мистерии – ритуали в чест на Персефона - Девицата, и пътуването ѝ до подземния свят?

Броят на жертвите расте, а опитите на Мариана да докаже, че Фоска е виновен се превръщат в мания и заплашват да разрушат всичко ценно за нея. Но тя е решена да спре убиеца... дори това да ѝ коства живота.

книга
Снимка: Издателство Ера

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти