Време за четене: „Акулата“

книга
Снимка: Издателство Ентусиаст

Американската бестселър писателка Мери Бъртън прави своя дебют на българския пазар със смразяващия трилър „Акулата“. Хитовият роман, издаван от „Ентусиаст“, е първа част от успешната поредица „Забравените досиета“, която включва общо три заглавия. „Акулата“ разказва история, изпълнена с интриги и напрежение, в която миналото и настоящето се сблъскват в стремителна надпревара на живот и смърт.

Мери Бъртън е автор на над 40 книги, които традиционно попадат в престижните класации на вестниците New York Times и USA Today. „Библиотечен вестник“ сравнява работата ѝ с тази на Лиза Джаксън и Лиза Гарднър, а Fresh Fiction оприличава писането ѝ с това на Джеймс Патерсън. Мери е сред първите десет писатели в класацията на авторите на Amazon в категорията трилър и мистерия.

„Акулата“ започва със сигнал за жестоко убийство на млада проститутка и тогава спомени от миналото започват да я преследват. Когато избягала от вкъщи като тийнейджърка, била отвлечена, дрогирана и захвърлена в безсъзнание на улицата. Няма никакви спомени за случилото се – единствено странни проблясъци за миризма на пури и двама мъже, играещи карти.

Клей Бауман, бивш агент на ФБР и стара тръпка на Райли, е новият член в екипа на „Шийлд Секюрити“. Той е измъчван от неразрешения случай на сериен убиец, наречен Акулата, който убива момичета като част от садистична игра на покер. Само едно от тях е оцеляло. Сега Акулата е решен да изравни резултата, а Клей получава смразяващо подозрение: Райли е момичето, измъкнало се от смъртоносното забавление на Акулата, както и негова следваща жертва.

Ще успеят ли Клей и Райли да спрат Акулата, докато той се подготвя да изиграе своята ръка, или убиецът най-накрая ще спечели плячката, която преди е изпуснал?

книга
Снимка: Издателство Ентусиаст

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти