"Влюбих се в София"

софия
Снимка: iStock

На 17 септември отбелязваме Деня на град София. 

По този повод днес споделяме с вас нещо много лично и любимо. 

Нека заглавието не ви подвежда.

Имам предвид, че се влюбих на територията на столицата. Съвременен градски романс. Толкова посредствен и толкова специален.

А Нейно Величество София е такава палава воайорка!

Наднича през дърветата в Борисовата градина и се прави, че не гледа, когато с него се целуваме с поглед. Тържествува, когато спиртният ни смях оглася улица Шишман. И тихичко ме съди, когато сутрин отключвам входната врата с вчерашните дрехи на гърба ми.

Чудя се с колко изхвърлени букети е украсила като икебана душата си. Тя е нашата емоционална хроника. Това е нейното съкровище и проклятие.

А ние с него сме само абзац в многотомния исторически роман.

софия
Снимка: iStock

Иначе се влюбих в София и в другия смисъл. Връзката ни с нея е сложна, но май така е с всяка любов.

В началото нещата бяха много розови. После романтичният филм се превърна в тежка битова драма. С напредъка на времето видях недостатъците ѝ и почти се отрекох от нея. Имах безброй афери с Пловдив, Бургас, Банско. Беше ми хубаво, но все нещо ме влечеше обратно.

А тя ме чакаше покорно и след всяко завръщане ме посрещаше с отворени обятия. За да ми напомни, че онези, другите, са само доставчици на красиви мимолетни чувства. И отново да ме придърпа обратно към себе си.

Понякога ми се иска да захвърля всичко и да я оставя. Но истината е, че не мога без нея. Иска ми се да мисля, че тя без мен също.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти