Виктория Димитрова – Голди на сцената на хип-хопа и майчинството

Виктория Димитрова – Голди на сцената на хип-хопа и майчинството
Снимка: netinfo

„Зрителят трябва да си почива и забавлява, да се възхищава, докато гледа… а не да се натоварва. За това и добрият танцьор танцува с лекота“

На 4 годинки тя влиза в залата по художествена гимнастика. Явно това предопределя и съдбата ѝ след това. Следват 10 години в спорта и още толкова в танците. През последните 7 години се занимава с хип-хоп танци и развиването на хип-хоп танцовата сцена у нас. Тя се казва Виктория Димитрова, но в танцовите среди е по-известна като Голди.

Голди е основател и хореограф в танцовото училище VS Dance. Носител е и на наградата „Най-добър клубен танцьор на България“ за 2012 година. За нея танците са като въздуха. Танцува, за да диша и диша, за да танцува, а ние сме впечатлени от енергията, с която прави всичко в живота си.

Отскоро Голди е майка на две близначета. Как се съчетават танците с грижите за две малки деца? Това е новото предизвикателство в живота на Голди. И въпреки семейните си ангажименти и продължаващата работа в школата й за танци, Голди успя да прегърне още една предизвикателна задача от продуцентите 7Talents. Тя е ментор в първото онлайн денс риалити у нас – Dance Arena, което може да следите всеки понеделник и четвъртък във Vbox7.com.

Каква е тайната зад успеха на Голди? Търсим отговора в едно специално интервю, посветено на танците, майчинството и новия проект Dance Arena.

Какво ви дават танците?

Танците дават много, особено за този, който сега ги е открил, като начин на живот. В началото е емоция, вълшебство, значимост, тонус, здраве, нови приятели, нова тръпка и какво ли още не. След това идва жажда за повече, жажда за успех, за доказване. Третата фаза е професионален успех и трудности и радости свързани с това.

Снимка: netinfo

Вие представлявате един от най-популярните танцови стилове - хип-хоп и работите за развитието на тази сцена в България. До каква степен българската хип-хоп сцена е развита в момента?

За наша радост хип-хоп културата и танцовата индустрия се развиват с добри темпове. Още сме много далеч от нивото навън, но със сигурност сме се запътили на там. До скоро всички учехме от YouTube или в чужбина. В България нямаше преподаватели, сега пък имаме обратния проблем. Всеки втори се е писал преподавател, без да се замисля, че носи отговорност към своите ученици и знанията, които им предлага и за които дори му се плаща.

За какво мечтаете и искате да видите у нас в тази сфера?

Всички мечтаем за обединение, вече не знам защо не го правим… Искам да идват все повече големи имена, състезателни формати и мир между крю-тата.

Работата на хореограф предполага доста голямо въображение и голяма доза вдъхновение. Откъде черпите вдъхновение?

Можем да черпим вдъхновение от ежедневието ни, от емоциите ни или от танцьор, който е над нас. Всичко може да ни вдъхнови. Самата музика може да ти донесе аромат, който да ти напомни за човек, който да ти даде емоция, която да изтанцуваш.

Снимка: netinfo

Какво остава скрито за публиката след всяко изпълнение?

Обикновено грешките. Не виждат положения труд и контузиите. Не виждат подготовката. Важно е да не виждат, колко трудно сме го подготвили. Зрителят трябва да си почива и забавлява, да се възхищава, докато гледа… а не да се натоварва. За това и добрият танцьор танцува с лекота.

Отскоро сте майка. Промени ли майчинството работата ви като танцьор и хореограф?

Да, разбира се! Децата са приоритет. Не бих казала, че променят с нещо работата ми. И преди нямах време да я върша на спокойствие, сега просто върша по-малко неща. Все още нямам време да върна мускулната маса, която загубих от бременността, но всяко нещо с времето си.

Снимка: netinfo

Как преминава един ваш ден сега в сравнение с дните преди появата на децата? Как съчетавате грижите за близнаци с интензивната работа в залата? 

Преди да се появят децата, всички ме познаваха като работохолик, префекционист. Сега съм по-спокойна, по-зряла, по-търпелива и много, много по-заета. Ставам между 04:00 и 7:00 , лягам между 21:00 и 23:00 часа. Ако имаме късмет спим, ако не ..ставаме средно по 10 пъти на нощ. Предполагам е период свързан с поникването на зъбките. Отдавам цялото си внимание и търпение на децата. Ако все пак съм решила да работя, гледам децата да бъдат със синхронизиран режим през деня, за да мога да свърша всичко, докато спят. Любими мои хора ми помагат от време на време, за да мога да отида да снимам предаването (Dance Arena, бел.ред.). Септември месец обаче, ще започвам отново да преподавам, а моето студио започва своя нов танцов сезон, така, че ще имам много, много работа. Това обаче не означава, че някой друг ще ми гледа децата. Търся управител/мениджър за студиото, който да поема една част от работата, но аз го търся този кадър още преди да имам деца..все още не мога да намеря точния човек.

Вторият батъл в шоуто:

Вие сте ментор в първото онлайн танцово риалити Dance Arena. Каква е мисията ви в шоуто?

Моята мисия е да избера сред всички кандидати най-добрите танцьори, които да паснат на моята визия и екип. Да направя от тях отбор. Да избера най-подходящите гост-преподаватели, с чиято помощ да спечелим формата.

Снимка: netinfo

Опишете отбора си с няколко думи. С какво се отличават The Gladiators от своите конкуренти HYPE?

Подбрала съм сходни танцьори. Вярвам, че всеки от тях има интелигентно тяло, което ще се поддава на различни стилове. Целта ми беше именно такава - да могат по-лесно да хванат нов стил, да не са затворени в рамка. Знам, че са танцували много хореография, което ще им позволи да заучават по-лесно. В The Hype ми се струва, че имат по-силни рамки, които ги ограничават да сменят стила така успешно. Смятам, че и двата отбора са страхотни!

Снимка: netinfo

Може да гледате Dance Arena всеки понеделник и четвъртък от 16:00 часа във Vbox7.com.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти