Вдигни чорапите си от земята, това ме прави щастлива

Вдигни чорапите си от земята, това ме прави щастлива
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Откакто свят светува, жените винаги са се опитвали да променят мъжете. Също толкова отдавна мъжете пък не се променят, най-малко по начина, по който жените си представят тази метаморфоза.

Няма жена, която да е променила мъжа до себе си. Всички обаче се тупат по гърдите, заявявайки на всеослушание, че са спечелили тази трудна битка.

Не, уважаеми дами, не сте спечелили нито битката, нито войната.

Просто сте направили толкова големи компромиси, каквито не сте си и представяли, че ще можете. Да не говорим, че с напредване на годините, отстъпленията ви в тази война стават все по-големи.

Спомнете си например, какви бяха вижданията ви за перфектния мъж, когато вие самите бяхте на възраст около 20 години. Тогава искахте мъжът до вас да бъде красив, очарователен и духовит. За предпочитане стилно облечен, с отношение към красивите и естетични неща, пълен с изненади и преливащ от романтика.

Е, за съжаление не срещнахте такъв мъж, който да отговаря на тези ви критерии, нали? Поради тази причина, само след около десет години, решавате, че идеалният за вас мъж е съвсем друг типаж. Такъв, който слуша повече, отколкото говори. Който се смее на шегите ви и оценява добре приготвената от вас вечеря. Който се сеща за рождения ви ден и годишнината от първата ви среща. Ако пък още има и коса, това е повече от прекрасно.

Да, въпреки доста занижените ви критерии, считате, че това е перфектният мъж и сте готови на всякакви начинания и саможертви, за да вкарате всеки срещнат в този калъп. Така връзката ви с него ще бъде мечтаната за вас. Да, ама не!

Дори и да срещнете подобен мъж, само след няколко години вашите критерии отново ще се занижават и след известно време вече сте склонни на все по-големи компромиси.

Когато сте на възраст около 40 години, желанията ви относно мъжете се изчерпва в това, да бъде съобразителен относно вдигането капака на тоалетната чиния, да не разказва едни и същи вицове повече от три пъти месечно, да не е много грозен и да носи тениска, която поне покрива шкембето му.

Забелязва се една тенденция, че през около десетина години, жените променят критериите си относно мъжете. Тази тенденция по никакъв начин не е в полза на жените, особено към тези, които се вманиачават да превъзпитават мъжете.

Каквито и опити да правите, в крайна сметка ще станете на 50 години и единствените ви критерии за перфектен мъж ще се изчерпват в това, той да не заспива, докато му говорите, да не се оригва и да не се чеше по неподходящи неща. Това върви в пакет с желанието ви той да носи еднакви чорапи и чисто бельо.

Забелязвате ли как постепенно желанията ви относно мъжете се променят от това какъв искате да бъде, до това какъв не искате повече да бъде? И казвате, че вие сте тези, които управлявате мъжете? Какво да ви кажа – смешни сте пред фактите.

Ето, вече натрупали мъдрост, когато сте над 60 години, мечтаете мъжът до вас поне да е загрижен дали изобщо носи някакви дрехи, без значение, че те не са стилни. Не желаете да изглежда добре, а просто да не плаши малките деца с визията си. Вече не искате да има прекрасна усмивка, а когато се усмихне, да сте доволни, че се е сетил да си сложи зъбите.

Така стоят нещата, мили дами.

Вие не променяте мъжете, а те променят вас. Въпросът обаче е дали това е градивна промяна и може ли въобще да се сложи край на тази тенденция в мъжкото надмощие над жените във всяко едно отношение.

Имате ли предложения?

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Къде са достойните жени на България?

Какъв го искат жените

Трудно е да си жена? Мъжете не мислят така!

Как се разпознава българската майка

Престанете да дразните мъжете!

Колко струват жените: Ценоразпис

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти