Ужасът от първата брачна нощ: 4 истории по истински случай (IV част)

китай сватба
Снимка: iStock

Кралските сватби не са това, което бяха. Ако сега очакваме с нетърпение това събитие и се умиляваме от традициите и милите жестове, които младоженците си разменят, истината е, че тези традиции преди време не са били никак умилителни.

Функцията на воала например бил да покрива булката от главата до петите, за да внушава, че тя наистина е чиста и неосквернена. Това може би не е нещо непременно трагично, но в много страни, в които масово се сключвали уредени бракове, воалът имал и друго приложение – той принуждавал младоженеца да се ожени, без да вижда лицето на съпругата си. 

Традицията, свързана с предаването на булката от бащата, също се приемала съвсем буквално, а шаферките обличали рокли, подобни на тази на булката, за да „объркат“ злите духове, които искат да я прокълнат в сватбения ѝ ден.  

Тъй като продължавате да проявявате голямо любопитство по темата (да си признаем, ние също), днес ще ви разкажем още четири истории, които са толкова любопитни, колкото и ужасяващи.

Каним ви отново на разходка в историята в нашата галерия. А междувременно можете да си припомните първите три статии тук:

Ужасът от първата брачна нощ: 4 истории по истински случай (IV част)

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти