Иновативно

United Group стартира водещата в Югоизточна Европа телевизионна платформа EON в Гърция

EON
Снимка: EON

EON вече е на разположение на пазар, състоящ се от 40 милиона души, както и на още повече потребители чрез EON International

Гръцкият оператор на United Group Nova представи телевизионната платформа EON в Гърция, поднасяйки на зрителите най-модерна технология, чудесен избор от първокласно ексклузивно съдържание и пакети, които предлагат страхотно съотношение цена-качество и правят качествената телевизия достъпна за всички.

EON – най-популярната телевизионна платформа в Югоизточна Европа – стартира в Гърция с EON пакети, включващи също супер бърз оптичен интернет и гласови услуги.

С въвеждането на EON Nova променя потребителското изживяване при гледане на телевизия на гръцкия пазар, както по отношение на най-модерните технологии, така и с богатия избор на качествено съдържание, което включва първокласно ексклузивно кино и спортно съдържание като част от всеки пакет.

Android-базираната EON е вътрешна разработка на United Cloud, центъра за иновации на United Group. Платформата прави TV изживяването лесно и приятно, като позволява на потребителите да гледат цялото съдържание, достъпно навсякъде, по всяко време и на всяко устройство. Независимо дали ползват EON Smart Box или EON App на телевизор, браузър, смартфон или таблет, интерфейсът е един и същ, а навигацията интуитивна.

Функционалностите на EON включват 7-дневен архив за повечето канали, мултискрийн, гласово търсене, персонализиране, пространство за деца, функции за родителски контрол и още много. Елегантният EON приемник разполага със стилно дистанционно управление, което е отличено с високо признатата награда Red Dot Design.

Платформата притежава сериозно конкурентното предимство. Богатият избор на съдържание на EON е по-добър от всякога. EON разполага с девет ексклузивни канала Nova Sports, изпълнени с повече от 3000 срещи на живо в повече от 40 топ състезания и турнира с най-добрите отбори и спортисти от цял свят.

Във футбола Nova е на първо място, с Greek Super League, La Liga, Bundesliga, Ligue и всички срещи от Висшата лига ексклузивно по спортните канали на Nova за следващите 6 сезона от август следващата година. Също така, всички игри от гръцката супер лига на Olympiakos, PAOK, Aris, Asteras Tripolis, Atromitos и PAS Giannena ще бъдат достъпни ексклузивно за спортните канали на Nova.

Nova е осигурила и ексклузивни сделки с четири от водещите холивудски студия – Universal, Sony Pictures, MGM, и Warner Bros – повече от всяка друга платформа в Гърция. Най-новите филми са достъпни сега, както по телевизията на живо, така и във видеотеката. Видеотеката с on-demand (при поискване) съдържание на EON с повече от 2300 заглавия, повече от 300 филмови премиери годишно и каталог с повече от 500 актуални блокбъстъра предлага на гръцките потребители възможности за гледане на съдържание както никога досега.

След старта в България и Хърватия по-рано тази година, стартирането в Гърция прави EON водещата платформа в Югоизточна Европа, достъпна за повече от 40 милиона души, както и за диаспората на страните, в които оперира United Group, чрез EON International.

В България United Group притежава телекомуникационния оператор Vivacom и най–голямата мултиплатформена медийна компания в страната - „Нова Броудкастинг Груп“.


За Nova:

Гръцкият оператор Nova предоставя широка гама от услуги - телевизия, широколентов интернет, фиксирана телефония и енергийни услуги на приблизително 1,4 милиона частни и бизнес потребители. Телевизионната платформа Nova включва най-доброто от местното и международното съдържание с повече от 250 канала за спорт, филми, сериали, детски предавания, новини и документални филми. Nova има дългогодишна история на иновации и е компанията, която въведе интернет и платена телевизия на гръцкия пазар.

Днес в нея работят приблизително 850 души и има мрежа от около 100 магазина. От 2021 година Nova е част от United Group - водещият доставчик на телекомуникации и медии в Югоизточна Европа. Подкрепена от United Group, Nova преминава период на обновяване, което засилва конкурентоспособността ѝ, за да се превърне отново в силен претендент на гръцкия пазар.

За United Group:

Със седалище в Нидерландия, United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперираща в осем държави, компанията има повече то 11 млн. потребители и приблизително 12 500 служители. United Group има най-широкото покритие на мрежа в региона и предлага на потребителите най-привлекателната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Значителните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират качеството на предлаганите продукти и услуги. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти