Толкова трудно ли стана просто да ги обичаме?

семейство прегръдка обич подкрепа
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Ако само за минута се вслушате в разговорите на двойките покрай вас, не може да не ви направи впечатление една обща черта – всички жени мрънкат, а всички мъже успешно имитират, че се вслушват.

От „Как можа да си облечеш тази блуза“ до „Е как можа да избереш тази маса“, жените не спират да изтъкват недостатъците на мъжете си.

Превърнало се е в мода – недоволни жени и мъже, които правят всичко по силите си, за да угодят.

двойка любов
Снимка: Thinkstock

Защо не изкарваш достатъчно пари? Защо работиш толкова много и не ни обръщаш внимание? Как може да го гледаш тоя мач? Стига вече игра на телефона, изхвърли боклука, как можа да купиш това олио от магазина, нали ти казах да не е това…

От сутрин до вечер жените мрънкат, изискват, недоволстват и накрая отказват секс за наказание.

Снимка: netinfo

А мъжете ни се стараят. Работят по много, грижат се за децата ни много повече, отколкото са го правили бащите ни, само вижте колко татковци водят сутрин децата си на ясла, опитват са да са романтични и благодарение на гугъл календарите вече не изпускат и годишнини.

А ние как им се отблагодаряваме? С кисела физиономия, вдигната вежда и една досадна въздишка.

Все нещо не ни харесва в тях, все нещо искаме да им променим, да подобрим, да се доближи до идеала ни, създаван в самотни вечери или приятелски излизания на по вино.

Забравяме, че всеки чове е различен, че идеални хора няма и че това да сме заедно е процес на взаимно уважение и обич.

Снимка: netinfo

Позволяваме на малките камъчета да се трупат и да обръщат каруцата, сякаш имаме безкраен избор или, по-лошо, сякаш ние самите сме идеални и това оправдава безкрайното ни мрънкане.

Усмихнете се, бе момичета. Погледнете ги тия мъже ако не с любов, то поне с елементарно уважение. Покажете им, че ги зачитате – като личности, като хора, като бащите на децата ви.

Махнете с ръка и оставете зад гърба си глупавите очаквания, че някой друг човек ще може и ще знае как да се напасне по безкрайните изисквания на една вечно недоволна жена.

двойка любов
Снимка: Thinkstock

Дайте си реална сметка за всички онези хубави мигове, които имате заедно, за стабилността, сигурността и спокойствието, за смеха, който само татко може да породи в децата, за компанията, за всеотдайността и готовността да вървите заедно напред.

Дори да не е с правилната риза. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти