Тя имаше само три седмици живот, но пребори всички прогнози

Тя имаше само три седмици живот, но пребори всички прогнози
Снимка: netinfo

Пригответе се да прочетете една удивителна история за сила, смелост и воля. Това е историята на Мама Какс. Тя е била едва на 14, когато лекарите откриват, че е болна от рак и ѝ дават само 3 седмици живот. Като по чудо Мама оцелява, но тежката болест я белязва завинаги - тя губи десния си крак.

Сигурно си мислите, че всеки човек би бил съкрушен на нейното място, но Мака Какс не губи позитивното си отношение към живота.

“Осъзнавам, че съм късметлийка, защото преборих болестта и получих наистина добро лечение, до което много хора нямат достъп. Късметлийка съм и че успявам да се справям въпреки своя недъг, а има хора, които не могат да живеят живота си заради това и биват дискриминирани.”

Какс споделя още, че ампутираният ѝ крак не ѝ пречи да бъде пълноценен човек и не се чувства като увредена. Тя иска да помогне на всички с нейния проблем да се почувстват приети в обществото и да не смятат, че са различни.

Ето защо младата жена не се отказва от мечтите си и не спира да преследва целите си. Тя е супер успешен моден блогър с хиляди последователи в социалните мрежи. В блога си тя пише за дрехи, пътешествия и храна и вдъхновява хиляди млади хора със своята история.

“Моето най-голямо вдъхновение е човечността, а понякога и нейната липса. Искам да докажа, че света е хубаво място и всеки заслужава да бъде важна част от него. Просто трябва да бъдем по-добри и състрадателни. Никога няма да се откажа и да спра да се боря за това.”

Можете да видите невероятните снимки на Мама Какс в нашата галерия. Вдъхновете се и вие от силата на тази жена.

Към галерията >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти