ТЕСТ: Разбери каква е тъмната ти страна само от един въпрос

g
Снимка: iStock

Едно от най-трудните неща на този свят е да разберем самите себе си и защо правим нещата по начина, по който ги правим. Всеки иска да разбере тайните на същността си, за да може да бъде по-добра версия на себе си. Понякога отговорите са точно пред нас, но не можем да ги видим.

Ами ако ви кажем, че можете да разберете много за себе си, ако имате правилния въпрос? За да разберем себе си, разбира се, е нужна дълга и задълбочена работа. Има обаче и някои преки пътища за онези, които искат да получат отговори по-бързо.

В психологията има нещо, наречено кокология. Кокологията е тип личностен тест, произлизащ от Япония и е изучаване на "кокоро", тоест на разума и състоянието на духа. В психологията тя е свързана с интерпретацията на поведението на хората във въображаеми и абстрактни ситуации. 

Участникът в такъв тест е накаран да си представи определена сцена от живота. Тази сцена може дори да е излязла като от сюжет на приказка или фантастичен филм, не е нужно да е нещо, което ще видим само в реалния живот.

Важното е да отговорим как бихме постъпили лично ние в дадената ситуация. Добре е да направим това без да мислим, импулсивно.Това ще ни даде най-точните отговори. Въз основа на отговора ви може да си направите важни изводи за отношението ви към света, живота и това кои сте вие.

А сега готови ли сте да решите един такъв тест? Представете си следната ситуация: 

Вървите из града, в който живеете, и изведнъж виждате няколко много страшни и разярени чудовища. Как мислите, каква е причината за гнева им?

А. Гладни са и търсят храна.

Б. Търсят своята изгубена любов.

В. Просто им е такъв характерът.

Г. Разочаровани са от този свят.

g
Снимка: iStock

***

Е, решихте ли кой е верният отговор? Всъщност верен отговор няма. Той е различен за всеки.

Този отговор касае вашата "тъмна страна" и напрежението, което чувствате в момента в живота си. 

Ако сте дали отговор А.: Имате нездравословна връзка с храната. Вероятно се наказвате несъзнателно с някоя диета.

Ако сте дали отговор Б.: Любовните отношения са това, което може да ви изкара извън равновесие. Именно те са главната причина за напрежението и стреса в живота ви. 

Ако сте дали отговор В.: В момента не сте удовлетворени от начина, по който изглеждате. Прекалено сте самокритични.

Ако сте дали отговор Г.: Склонни сте да виждате първо недостатъците в нещата. Хората вероятно биха ви определили като песимист. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти