Тази вечер се сбъдват всичките ни желания!
Снимка: Thinkstock

Тази вечер се сбъдват всичките ни желания!

Днес се въоръжете с няколко желания и приятна компания, с която да наблюдавате падащия метеоритен дъжд. 

Толкова обилен не се прогнозира в следващите 96 години, така че хващайте лист и химикал и започвайте да мислите и да пишете. 

Това ще бъде най-светлият метеорен дъжд, който носи със себе си силна енергия, която можем да "използваме" в наша полза. Защото желанията не са само част от нас самите, те са част от това, което чува Вселената.

Всяка година около средата на август Земята преминава покрай остатъците от кометата Суифт-Тътъл. Когато отломките от нея навлязат в атмосферата на Земята, те изгарят и оставят опашки от светлина - "падащи звезди". Тъй като от Земята метеорите изглеждат сякаш идват от съзвездието Персей, се наричат Персеиди.

Снимка: Thinkstock

Най-доброто време за наблюдение (и пожелаване) е както тази вечер - нощта на 11 срещу 12 август, така и утре, в нощта на 12 срещу 13 август. Днес е началото на звездния дъжд, а до 20:00 ч. на 12 август ще достигне най-пиков етап.

Въпреки това падащи звезди има до края на месеца, макар и по-малко на брой.

Тазгодишният метеорен дъжд ще е 5 пъти по-ярък отпреди. Ако досега плътността на потока е била 100 метеорита в час, тази година показателят може да достигне 500 метеорита в час.

Метеорен дъжд може да се наблюдава в ясно небе, а този - дори и през деня. 

Хайде, намислете желанията си! Всичко може да стане реалност, ако вярваме достатъчно силно в него. Е, няколко падащи звезди няма да навредят, нали? Дори смятаме, че ще помогнат за сбъдването на най-съкровените ни мечти.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Откъде си купувате козметика най-често?

Абонамент