Тази вечер – поп опера с Ненчо Балабанов

Тази вечер – поп опера с Ненчо Балабанов
Снимка: НДК

Велина Томова

На 19 май от 19.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде показана първата българска поп-опера „Рибарят и неговата душа”. Поп-операта е проект на продуцентска къща „Шака Зулу Студио” и е написана по едноименната приказка на Оскар Уайлд.

Спектакалът е един от основните акценти в юбилейния „20-ти Салон на изкуствата” в НДК.

„Рибарят и неговата душа" обединява работата на симфоничен оркестър и поп-рок бенд, балет в неговите най-разнообразни форми, хор и солисти.

В поп-операта участват над 100 артисти от различни сфери на изкуството, любими имена на българската публика.

Актьорът Ненчо Балабанов се преобразява в ролята на Рибаря, Весела Бонева e Русалката, певицата Амалия Ненова - Душата, Мариана Попова - Магьосницата, оперният изпълнител Стефан Владимиров влиза в образа на Отеца, а актьорът Димо Алексиев е Разказвачът; и със специалното участие на Джони Илиев и хор AVE MUSICA.

Почитателите на поп-оперното изкуство ще имат възможността да се насладят на 2 часа омагьосваща музика, завладяващи костюми и хореография.

Сценографията е представена като триизмерна прожекция - симулация на декор и атмосфера, като са използвани техники като 3D мапинг, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи.

Поп-операта включва 10 арии, 10 дуета, 1 терцет, множество балетни сцени, етно, симфонична, и поп-рок музика, илюстрираща и подкрепяща различните силно емоционални и драматични моменти в либретото.

Автор на музиката е Минко Ламбов - български композитор, продуцент, аранжор, оркестратор и пианист. Либретото и текстовете на песните в „Рибарят и неговата душа” са написани от режисьора на спектакъла Ана Топалова, завършила актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ.

Все още можете да си купите билети, следващите представления ще са чак през есента.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти