Талант + Труд = Лили Иванова

Лили Иванова
Снимка: lili.bg/Васил Къркеланов

Уравнението талант плюс труд дава резултат Лили Иванова. Факт, доказал се в годините.

Няколко неща за нея, които най-вероятно знаем: родена е в гр. Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна, а по-късно работи като медицинска сестра в родния си град.

Няколко неща, които е възможно да не знаем: през 1961 г. е одобрена за прослушване в "Концертна дирекция", София, която организира първото задгранично турне заедно с Емил Димитров, Ирина Чмихова и Мария Косева в Румъния.

През 1963 г. тя участва в програмата на хотел "Амбасадор" и театър "Танасе" в Букурещ. Блестящото й представяне е отразено в четири директни предавания по румънската държавна телевизия.

А знаете ли коя е първата песен на Лили Иванова? Това е "Витоша" по текст и музика на Михаил Манолов.

А знаете ли, че първият й концерт се състои през 1964 г. в зала "Универсиада" заедно с Джейн Сверт и рок група "Северните тигри"? А знаели ли сте, че първата награда, която печели, е "Златен ключ" през 1966 г. в Братислава?

А какво предстои?

Грандиозен концерт! На 22 ноември, наричаната "Прима на българската естрадна музика" ще зарадва феновете си в зала "Арена Армеец".

Изправени пред прецедент, организаторите и мениджмънтът на залата обявиха продажба на допълнителни места. Лили Иванова е първият изпълнител, заради когото влиза в продажба пълният капацитет на седящи места в залата, но и те, и правостоящите са изчерпани.

Edna.bg е официален медиен партньор на събитието и имаме новина за вас ние подаряваме цели 3 двойни билета за седящи места за събитието този четвъртък!

Единственото, което трябва да направите, за да ги спечелите, е да оставите коментар под тази статия с трите си имена и отговор на въпроса "През коя година Лили Иванова печели първата си награда?" до 10:00 часа на 20.11.2012 г.

Тримата късметлии, които томболата посочи, ще разберат своите имена утре (20.11.) в 11:00 часа на нашата фейсбук страница.

Успех!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти