Тайни ирландски рецепти за щастлив семеен живот

Тайни ирландски рецепти за щастлив семеен живот
Снимка: netinfo

Хората казват, че не съществува такова нещо като съвършен брак, но според ирландската писателка Кейт Кериган те грешат. Това, което не съществува обаче, е лесен брак. А когато се говори за любов, хората незнайно защо я свързват с лекота.

Романът „Рецепти за съвършен брак” е интелигентен и сърдечен поглед върху предизвикателствата, които съпътстват „и заживели щастливо заедно“.

Вълнуващ портрет на любовта и брака през очите на две жени – една от миналото и една от настоящето, които ни разказват за търсенето на голямата любов, за перипетиите в семейния живот и за откритието, че истинската любов трябва да се отгледа, трябва да я носиш в сърцето си и да я даряваш безусловно.

Треса е уверена модерна жена, която е сигурна в почти всичко: в кариерата си на успешен кулинарен писател, в страхотните си приятели, в изтънчения си нюйоркски начин на живот. Това, в което никога не е била напълно сигурна, са мъжете, и тъй като наближава четирийсет, опасността да не се омъжи, надвисва над нея като тъмен облак.

Когато домоуправителят Дан, красив като мъж от реклама и с поглед, пълен с обожание, се появява на прага ѝ, тя решава, че той е Единственият, и много скоро след това те вече са женени.

След еуфорията около подготовката и самата сватба в съзнанието на Треса се поражда ужасно съмнение – че може би Дан не е най-подходящият. Той не е от нейната среда, има ужасни навици, които я дразнят, но пък е много добър и я обича, и сексът с него е страхотен. Какво не е наред?

С нарастващи съмнения Треса посяга за съвет към дневника със спомени и рецепти на баба си Бернадин. Защото баба ѝ и дядо ѝ са имали такъв брак, за какъвто Треса винаги си е мечтала – съвършен. Или поне тя си е мислела така...

Дните на Бернадин през 30-те и 40-те години на 20 век в Ирландия преминават в очакване на голямата любов и е необходим цял един живот, за да разбере, че истинската любов не е любовта от пръв поглед, а тази, която нараства с времето и преминава през изпитания и жертви.

Тайните на ирландските рецепти и на щастливия семеен живот тя завещава на внучката си:

Бракът е като хляба, който правиш всеки ден – понякога става много вкусен, друг път – клисав, но ако си в настроение и добавиш към собствената си рецепта нещо необичайно, като шепа сушени плодове или индийско орехче, той придобива екзотичен, неповторимо пикантен вкус. И като всяко съвършено ястие изисква и любов, и търпение, и всеотдайност.

Авторката Кейт Кериган прави връзка между традиционната ирландска кухня и истинската любов и поставя въпроса: можем ли да се научим да обичаме?

За автора:
Кейт Кериган е писателка, която живее и работи в Ирландия. Тя започва кариерата си като журналист и редактор на едни от най-успешните младежки издания във Великобритания, където пише под истинското си име Мораг Прънти, преди да се завърне в родната Ирландия през 90-те години на 20. век. Романът ѝ „Рецепти за съвършен брак“ (ИК „Кръгозор”) има номинация за „Романтичен роман на годината” и е преведен на 20 езика.

Страстта на Кейт към писането се заражда още в детска възраст. Въпреки че родителите ѝ са учители, тя не се справя добре в училище. Когато е на 15, тя се записва на курсове по фризьорство, но увлечението й към писането остава.

„Когато на 19-годишна възраст вече бях квалифициран коафьор в Лондон, една от моите клиентки ми каза, че съпругът ѝ е редактор в списание „Just 17”. Вцепених се от мисълта, че ще го срещна. Той пък беше харесал нещо, което бях написала. Започнах да пиша статии за добрия външен вид и прически, после това станах редактор на рубриката за красота, а след това, когато бях само на 22 - редактор на списанието. Бях неописуемо щастлива.

Не мога и да се моля за по-добър старт на кариерата си от този във фризьорския салон. Там срещаш най-различни хора, учиш се да намираш правилния подход към тях, предлагаш най-доброто от себе си.

Никой никога не ми е казвал, че съм умна или добра в нещо. Всъщност винаги съм била оставяна на заден план и обезкуражавана от учителите си, които не ме разбираха. Образованието е прекрасно нещо само по себе си и всеки трябва да извлече максималното от него, но то невинаги те подготвя за истинския живот”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти