Кой ще бъде цветът на 2017 година?

Институтът "Пантон" избра свежият нюанс "зеленина" за цвят на 2017 г., съобщи Асошиейтед прес.

Жизненото зелено с жълт оттенък е един вид отговор на тежката 2016 г. и е признак за желание за обновяване и възстановяване на връзката, както с природата, така и с важните за човека неща, каза Лори Пресман, вицепрезидент на института.

Нюансът "зеленина" е характерен за първите пъпки и стръкчета трева през пролетта.

Как да го вмъкнете в диетата си:

Започваме с един здравословен старт на деня, а именно с една бърза рецепта за смути или иначе казано – плодово-зеленчуков шейк, който ще ни направи по-тонизирани и заредени с енергия.

За него ще ви трябват:
- 3 зрели кивита
- 1 мек банан
- шепа млад спанак
- няколко листенца мента
- прясно изцеден сок от ябълки
- мед и сок от лимон на вкус

Всички съставки нарежете и миксирайте с пасатор или кухненски робот до получаване на еднородна гъста смес.

Това смути е богато на много витамини и минерали и е чудесна енергийна бомба, с която да стартирате деня си. А и е в цвета на 2017-а – сякаш природата току-що се е събудила в чашата ви.За здравословен старт на деня

Зеленият цвят напомня и за исторически периоди на големи културни промени, като движението на суфражетките, 20-те години на миналия век, протестите за расова справедливост, психеделичното движение през 60-те и 70-е години.

Освен утвърждаващите се почини за рециклиране и раздаване на ненужни вещи, вече се налагат и зелените покриви, зелените пространства, вътрешните вертикални зеленчукови градини.

В интериорния дизайн има тенденция към свързване с външните елементи чрез отворени пространства и големи прозорци, стремеж към внасяне на природата в домовете чрез нарисувани горски пейзажи на стените или жив мъх по тях.

Снимка: netinfo

А как да вмъкнем зеленото в грима ни?

През 2016 г. се залагаше изключително много на розовите и пастелни цветове, с които се постига един естествен външен вид. Е, според модните диктатори трябва да забравим за това.

2017-а ще бъде годината на смелите и ярки цветове, особено при очната линия и сенките, затова бихме могли да се възползваме като добавим малко свежо зелено под формата на очна линия с помощта на прецизна четка и сенки в зелен цвят или пък с прецизно подострен молив, за да постигнем един по-закачлив и впечатляващ поглед.

Зелен акцент в тоалета
А ето и как бихме могли да вмъкнем свежо зеленото в тоалетите ни още през зимата.Изберете само един елемент от тоалета, който да бъде решен в този фантастичен цвят. Защо пък това да не бъде връхната дреха?

И за да не е прекалено натрапчива визията, комбинирайте я с един класически чифт дънки, удобни боти, топло пуловерче в бяло, бяла шапка, обемен шал и чанта, в която да събирате всичките си вещи.  

"Зеленина" контрастира на меките нюанси "розов кварц" и "ведро синьо", които бяха цветове на 2016 г.

Компанията "Пантон" създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете. Тя избира водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, както и на прогнозите за непрекъснат интерес.

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти