Съвети от Джейми Оливър как да готвим бързо и вкусно

Джейми Оливър
Снимка: Getty/Images

Има много дни, когато бързината е от съществено значение, и тогава на помощ идва "Моето меню за 15 минути". Тази книга категорично ще ви научи да приготвяте много бързо вкусна и полезна храна всеки ден от седмицата.

Разбира се, че бавното, класическо приготвяне на традиционни рецепти е душата на домашната кухня, но настоящата книга е за заети хора, които искат да сготвят бързо вкусна храна.

Освен това порция за един човек от някое меню в тази книга съдържа около 580 калории, което е страхотно. Тези менюта спокойно могат да се консумират на основно хранене, защото се базират на препоръчителния дневен хранителен прием.

За книгата
В "Моето меню за 15 минути" са подбрани страхотни ястия от всички краища на света. Едно вкусно и балансирано меню от тази книга ще ви е доста изгодно, и то дори ако купите хубави, качествени продукти. В повечето случаи това струва значително по-малко в сравнение с полуфабрикатите, храната за вкъщи или пакетирани нездравословни храни.

А най-хубавото е, че идеите за страхотен вкус, невероятна бързина и питателна, полезна храна всеки ден сега са съчетани в една книга. Веднъж щом усвоите техниките за бързина и полезните съвети, определено ще успеете да сътворите тези ястия за 15 минути.

За автора
Джейми Оливър започва да готви на осем години в ресторанта на родителите си „Крикитърс“ в Клейвъринг, Есекс, и бързо развива страст към готвенето. Той продължава обучението си в ресторанта „Нийл Стрийт“ и „Ривър Кафе“.

През 2002 г. Джейми открива ресторанта „Фифтийн“ в Лондон, където работи в сътрудничество с благотворителната фондация „Фифтийн Фаундейшън“, която се занимава с организиране на професионални готварски курсове за млади хора в неравностойно положение.

В момента в света съществуват още три ресторанта от веригата „Фифтийн“: в Корнуол, Амстердам и Мелбърн. В Обединеното кралство Джейми основава и веригата луксозни ресторанти „Джейми Италиън“.

През 2005 г. Джейми подема инициатива за въвеждане на здравословното хранене в училищата в Обединеното кралство и чрез кампанията „Храни ме по-добре“ убеждава правителството да промени драстично политиката си и да увеличи финансирането на ново, по-здравословно меню в училищните столове. Джейми живее в Лондон и Есекс заедно със съпругата си – Джулс, и техните деца.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти