Страхотен уикенд за (почти) без пари? Ето къде!

Искате да се си спестите шума на града и да си прекарате наистина невероятно? Имаме няколко идеи за вас!

Ако се чудите къде да прекарате страхотни почивни дни близо до София и то без да влагате почти никакви средства, новото видео във влога Urban Life дава няколко страхотни идеи в тази насока!

Симеоновски езера

Това е мястото, където човек за броени минути забравя за градската среда, потъвайки в гората.

До Симеоново се стига с градски транспорт – автобус 67, и след това са ви нужни още около 30 минути пеша. Мястото разполага с шезлонги, пейки, беседки, масички и въобще - всичко нужно, за да си изкарате добре и да се насладите на един импровизиран пикник сред природата.

Ще се влюбите в това място – няма и помен от шума от града, затова просто си вземете кошница за пикник и добра компания... и се радвайте на живота! Несравнимо е усещането да започнеш деня си сред природата, където чуваш песента на птичките и ромоленето на потока.

Природозащитен информационен център “Витоша”

Центърът е създаден по повод 60-тата годишнина на Природен парк “Витоша” и отваря врати през май 1998 година. Разположен е на 5 минути от кв. „Драгалевци“, в Музея на Витоша, където е събрана цялата история на планината.

Музеят е безплатен, работи всеки ден от 9:00 до 17:30 ч., а гледката към почти цяла София е феноменална!

За съжаление, в момента Орнитоложката кула, откъдето се вижда града, е затворена поради зачестили вандалски прояви. Интересен факт е, че там има дори и външен фитнес!

Снимка: netinfo

Копитото

Копитото е в местността Витоша, разположена точно над София.

Вижда се вижда от почти целия град като връх с особена форма, откъдето идва и името. Там на 1345 m височина през 1985 г. е изградена телевизионна кула Копитото, която обслужва София и Софийска област.

Копитото е наистина най-красивото място до София, където можеш да си изкараш супер готино с минимални средства! От „покрива на София“ се открива прекрасна гледка, подходяща за отдих, а защо не и за романтични предложения?

Още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти