Статуята на принцеса Даяна - защо стихотворението е толкова значимо?

принцеса Даяна статуя
Снимка: Getty

Откритата наскоро статуя на принцеса Даяна в двореца „Кенсингтън“ е придружена от стихотворение, което и преди е било свързвано с покойната принцеса.

Под статуята на Даяна, която беше открита в четвъртък от синовете ѝ принц Хари и принц Уилям, на паветата е гравиран откъс от стихотворението „Мярката на човек“.

„Това са единиците за измерване на стойността, на тази жена като жена, независимо от раждането“, гласи стихотворението. „Не какъв беше нейният статус? / Но имаше ли тя сърце? / Как изигра ролята си, дадена ѝ от Бог? “

принцеса Даяна статуя
Снимка: Getty

Преди това стихотворението е включено в панихидата на принцеса Диана през 2007 г., 10 години след като тя умира след автомобилна катастрофа в Париж.

39-годишният принц Уилям и 36-годишният принц Хари се събраха отново на този важен за Даяна ден и откриха статуята в градината в двореца Кенсингтън.

„Днес, на 60-ия рожден ден на нашата майка, си спомняме за нейната любов, сила и характер - качества, които я направиха името на добротата и промениха безброй животи към по-добро“, споделиха братята в съвместно изявление.

принцеса Даяна статуя
Снимка: Getty

Що се отнася до самата статуя, целта на принцовете е била да „отрази топлината, елегантността и енергията на Даяна, принцесата на Уелс, в допълнение към нейната работа и влиянието, което е оказала върху толкова много хора“, заявиха от двореца.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти