Справяте ли се?

Справяте ли се?
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Хората сме създадени така, че вечно търсим и искаме повече. Много рядко си даваме ясна представа колко много всъщност сме постигнали и колко много имаме.

Повечето пъти се сравняваме с околните и си казваме, че не ни е достатъчно, не се справяме добре в живота, пропускаме шансове и допускаме грешки. А дали това е наистина така? Дали трябва да съдим себе си толкова сурово?

Един интересен експеримент дава отговор на тези въпроси. Участниците са помолени да дадат сами оценка за себе си от 1 до 10 – как оценяват досегашните си постижения в живота.

Всички си поставиха доста ниски оценки – 4, 5 или 6, като споделиха, че не се чувстват доволни от нещата, които са постигнали, че се дразнят на себе си заради грешките и недостатъците си.

Това, което не знаеха обаче е, че паралелно с тях техните най-близки хора също им поставят оценки и те са много по-високи.

И когато първите видят колко по-високо са оценени от своите партньори или родители и колко много те вярват в тях и ги подкрепят, емоциите взимат връх. Тогава си даваш сметка, че няма значение какви толкова успехи постигаш, а е по-важно как те подкрепят хората около теб.

Защото каква стойност биха имали мечтите, ако няма с кого да споделим радостта от тяхното сбъдване?

Бихме ли били по-успешни, ако се борим в живота сами и нямахме подкрепата на семейството и приятелите си? Вижте по темата едно различно видео, по-искрено и по-лично:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти