"София диша" за трета поредна седмица

София на длан
Снимка: Thinkstock

След като фестивалът "София диша" профуча с артистичен замах през столичните улици "Цар Иван Шишман" и "Ангел Кънчев", дойде време и за третата локация, чиито периметри ще обхванат улица "Пиротска".

Събитието, което ще се проведе в неделя (19 август) между 16:00 и 21:00 часа, отново ще приюти интересни творящи личности, но този път в сферата на изобразителното изкуство, архитектурата, скулптурата, фотографията и съвременния дизайн.

Не случайно именно "Пиротска" бе избрана за място на тези прояви заради духа на стара София, идващ от магазините и отдавна затворените малки работилници от най-различни занаяти, а една от сградите-пионери, сгушила се на въпросната улица, датира от 1911 година.

Мотото на третата инициатива от третото издание на "София диша" гласи: "Ветрове от цветове".

В зоната между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Стефан Стамболов" своите творби от хартия ще покаже Десислава Терзиева, а Мария Лъвчиева ще представи рисунките си с туш и кафе.

Поредицата картини с щрауси, нашумели покрай видеоклипа на Графа, Бобо и Печенката "Дим да ме няма", също ще бъдат презентирани от авторката им Нора Ампова.

По-любопитните пък ще могат да видят изчезващите архитектурни елементи от столицата ни, запечатани във фотографиите на Антон Найденов.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти