Смели жени, зрелищни каскади и хумор ни очакват в нов български филм

Диви и щастливи
Снимка: Getty

Снимките на екшън комедията „Диви и щастливи“ с участието на Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано и Дария Симеонова вече започнаха. В една от главните роли се превъплащава и младата международна звезда Базил Айденбенц, познат от хитовия британски сериал „Виктория“. Актьорите изпълняват зрелищни каскади, каквито досега не е имало в български филм или сериал. За целта те минават специална подготовка и тренират дори по време на снимките.

Създаването на новата продукция за голям екран следва примера на международните професионалисти в бранша. Още през 2018-та година във Варна е заснета 10-минутна секвенция, с която продуцентите участват на павилиони за филми в Холивуд и Кан. Там „Диви и щастливи“ е купен още на „зелено“, а договорът с международния дистрибутор Free Dolphin Entertainment осигурява разпространение в цял свят. Снимките в морската столица се състоят и благодарение на подкрепата на Община Варна.

Диви и щастливи
Снимка: Getty
 Базил Айденбенц

Филмът е с модерна визия, а хуморът и свежите реплики допълват съвременния стил на снимане, като част от диалога е на английски език. Редица обичани родни звезди ще влязат в образите на запомнящи се герои, към които публиката няма да остане безразлична, обещават от екипа на продукцията. Имената им на този етап остават в тайна.

„Диви и щастливи“ разказва историята на Боряна (Яна Маринова), която е загубила усещането за пълноценен и истински щастлив живот. Една нелепа случайност обаче събужда у нея скритата  жажда  за смислено съществуване и това я подтиква към смели и решителни действия. В устрема си тя повлича и най-добрата си приятелка Мила (Луиза Григорова-Макариев). Уверени в себе си, двете жени успяват да се справят с предизвикателствата и да се отправят на едно лудо пътешествие към истинската си същност, осъзнавайки че щастието е в собствените им ръце.

Диви и щастливи
Снимка: Getty
Луиза Григорова, Яна Маринова и Александър Сано

„Искахме да направим филм за смелата жена. За жената, която не се страхува да поема рискове и се втурва презглава, за да сбъдне мечтите си. С този филм искаме да вдъхновим съвременната българка да бъде по-борбена и да не отстъпва пред трудностите, да преследва целите си и да има вяра в себе си. Щастието е на една ръка разстояние, трябва само да се протегнеш...или някой да ти покаже, че винаги има начин“, казва актрисата и продуцент Яна Маринова.

„Сега, да не ни разберете погрешно. Филмът не е само за жени. Мъжете също има с какво да напълнят очите. Постарали сме се да отправим послание, но то да бъде поднесено с голяма доза хумор и ирония. Стига толкова драма и трудносмилаеми истории. Животът дори в България си го правим ние самите и понякога ни трябва много малко, за да направим крачката към по-доброто бъдеще. Ние, например, искаме да правим истински добри филми и затова сме събрали екип от сериозни професионалисти и не ни е страх да инвестираме едни зверски пари за качество“, Александър Сано, който също се снима във филма.

Диви и щастливи
Снимка: Getty
Мартин Макариев и Андрей Андреев

Снимките на „Диви и щастливи“ ще продължат до 7-ми юни 2019 г, като екипът ще снима на различни локации във Варна, София, Русе  и Велико Търново. Сцени от филма ще включват едни от най-красивите и емблематични места в България.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти