Скъпи мъже, не сме ви майки

Скъпи мъже, не сме ви майки
Снимка: iStock

Приемете тези редове като словесен отдушник.

Дилемата е следната: когато една жена е твърде заета с нарушения баланс във вътрешния свят и битовите потребности на мъжа до нея, тя не разполага с достатъчно време да се погрижи за себе си.

И така, съвсем очаквано, също като стара постройка, тя започва да се разпада. Гордата суета, която носим като трофей, започва да се лющи като стара мазилка. Вече се подават и тухлите – тайните съмнения в чекмеджето на подсъзнанието ни, които ни будят нощем и разклащат самооценката ни.

Снимка: iStock

Формулата на пълноценните взаимоотношения се крие във взаимността, в това, двама души да се вдъхновяват да се развиват паралелно, като заедно празнуват успехите си, в които индивидуално са инвестирали своето време, усилие и дори късче от себе си.

Разбира се, това не означава да потискаме партньора ни и да му натякваме колко е посредствен животът му. Не означава и да го влачим като ремарке, пълно с емоционален багаж, като тайно се надяваме един ден да се събуди и да реши да стане господар на света.

Снимка: iStock

Скъпи мъже, не приемайте погрешно тези думи. За нас неделната закуска не е еквивалент на средновековен метод за мъчение. Събирането на чорапите ви от земята няма да доведе до ампутация на крайник.

Проблемът е, че когато сме изправени пред дилема – да мислим в множествено число и да се погрижим за себе си, и изберем първата опция, имаме чувството, че сме нарушили неизказано обещание към самите себе си.

Не желаем да доказваме, че сме по-силни от вас. Нашата есенция е подчинена на други закономерности – ние не опитомяваме, а вразумяваме; не унищожаваме, а усъвършенстваме; не се подчиняваме, а просто обичаме. И така се учим на изкуството да поддържаме интимната магия, която се отприщва между двама души, когато се себереализират един в друг.

Позволете ни да бъдем жени. Грижете се за себе си.

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти