Шуслеровите соли и още нещо

Шуслеровите соли и още нещо
Снимка: netinfo

Всички сме чували за Шуслеровите соли, но знаем ли какво точно са те и от къде са получили названието си? 

ИК "Кибеа" са решили да хвърлят малко повече светлина върху тези въпроси, като издават на български "Наръчник по биохимията на д-р Шуслер".

Изданието обхваща всички 27 минерални соли и подробно и изчерпателно представя принципите на Шуслеровата терапия, както и дава необходимите знания за прилагането на Шуслеровите соли.

Освен това съдържа препратки към други терапии, основаващи се на природолечението (хомеопатията, цветята на д-р Бах), предоставяйки основата за цялостно лечение.

 

За книгата
​Много болести възникват поради недостиг на алкалоземни соли (минерални вещества).

С помощта на обоснованата от д-р Вилхелм Шуслер (1821–1898) биохимия тези заболявания често се повлияват благоприятно. Самият Шуслер работи с дванадесет основни соли, които по-късно се допълват с още дванадесет, а накрая и с нови три минерални съединения.

Тези средства увеличават значително възможностите за лечение. Този основополагащ труд ще ви запознае с теорията и практиката на биохимията според д-р Шуслер. Наред с терапевтичните основи са представени подробно възможностите за приложение и начините на въздействие на всички Шуслерови соли. Изчерпателното описание на симптомите улеснява избора на най-подходящото средство. Препратките към други терапевтични методи (хомеопатията, цветята на д-р Бах и т.н.) дават възможност за цялостно лечение.

За авторите
Томас Файхтингер е роден през 1946 г. в Залцбург и живее в Цел ам Зее. Бил е учител, но поради тежко заболяване през 1990 г. се пенсионира преждевременно.

След дългогодишна борба с болестта и преодоляването ѝ (с помощта на Шуслеровите соли), днес Томас Файхтингер отново е в състояние да работи.

Освен че води курсове по учението на д-р Шуслер за минералните соли и тясно свързания с него лицев анализ на Курт Хикетир, той взема специалност по гещалт терапия и се квалифицира като консултант по екзистенциален анализ и логотерапия според Виктор Франкъл. Днес работи в сферата на образованието за възрастни и дава консултации по различни проблеми: изнася лекции и води семинари в страната и в чужбина, организира курсове по биохимията на д-р Шуслер и лицевия анализ.

Той е председател на Дружеството по биохимия на д-р Шуслер и лицев анализ.

Елизабет Мандл е родена през 1937 г. във Виена. Работи като библиотекарка до брака си с д-р Лотар Мандл, от когото има две деца. От 1974 г. е сътрудничка в института по хомеопатия "Л. Болцман" към болница "Лайнц" във Виена. Консултант е по хомеопатична литература в курсовете за усъвършенстване на лекари хомеопати към Австрийското дружество по хомеопатия в Баден край Виена. Въз основа на успешните си лекции и семинари тя се профилира в областта на хомеопатията и учението за минералните соли на д-р Шуслер.

Сузана Нидан-Файхтингер е родена през 1953 г. в Буенос Айрес. Завършва фармация във Виенския университет и днес е собственик на аптека "Адлер" и Адлер Фарма ® в Цел ам Зее. Когато едно от децата й се разболява от невродермит, тя започва да се занимава интензивно и успешно с природолечение. Особено се интересува от цветните есенции на д-р Бах, хомеопатията и природните методи. Чрез изготвянето на специални крем-гелове, гелове и мехлеми за външно приложение на основата на Шуслерови соли, тя придава на тези лечебни методи ново, съвременно значение.

Д-р Мирослава Грубмюлер, съставител на предговора, е специалист по вътрешни болести. Правила е докторантура в Карловия университет, Прага, и специализация в университетската клиника „Рудолф Вирхов“, Берлин. Практикува частно вътрешни болести, неврална терапия и хомеопатия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти