Ще ни зарадва ли времето по Великден с хубави температури?

април време чадър жена пролет
Снимка: iStock

Април започна със сравнително топло време, но още в първата седмица от месеца температурите се понижиха рязко и пролетното ни настроение се изпари. Това е така, защото през България преминава студен фронт, с който от запад на изток падат валежи. 

В края на първите десет дена от месеца се прогнозира затопляне, с което температурите ще се доближат отново до климатичните норми.

След 10 април, когато са и великденските празници, времето отново ще е предимно облачно, с чести валежи от дъжд и немного високи температури.

Около средата на второто десетдневие вероятността за превалявания ще намалява и времето ще започне да се затопля до стойности над обичайните за април. През втората половина на периода обаче отново ще има хладни и дъждовни дни.

На сравнително високи температури ще се насладим през третото десетдневие. В първите няколко дни на периода вероятността за пролетен дъжд ще остане висока, но в края на месеца времето ще е ясно и топло.

дъжд
Снимка: iStock

Най-ниските показания на термометрите ще паднат до минус 2-3 градуса, а най-високите ще са между 25 и 30 градуса. Средната температура през април ще бъде около и над климатичната норма, която в повечето райони на страната е между 10 и 13 градуса. Месечната сума на валежите също ще е в нормата – между 30 и 75 л/кв.м в равнините и от 60 до 100 л/кв.м в планинските райони.

На 30 април продължителността на деня ще се увеличи драстично до 14 часа и 3 минути – слънцето ще изгрее в 6:23 часа и ще залезе в 20:26 часа. 

Духовният съвет, който ще донесе щастие на всяка зодия през април

Виж още какво да очакваш през АПРИЛ:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти