Създадено за Eucerin

„Сестри по крем за лице“ или защо е важно да се доверяваме една на друга

„Сестри по крем за лице“ или защо е важно да се доверяваме една на друга
Снимка: Istock

Култът към женската красота съществува откакто има жени. Всяка edna oт нас е изтъкана от традициите на предишните поколения за грижата на кожата и красотата. И макар тенденциите да се променят много, а стандартите за красота да се различават от десетилетие на десетилетие, има изконни препоръки, които следваме, защото са ни поверени от най-близките ни.

Снимка: Eucerin

Замисля ли сте се защо ценим толкова много съветите на приятелките и жените в семейството си за поддържане на красотата? Защото знаем, че съветите са грижа, любов и стремеж да дадем най-доброто на хората, които обичаме. Затова не е изненада, че понякога една марка крем за лице например, разказват ни от Eucerin, се ползва от три поколения в един дом или сред приятелки от различна възраст – защото не става дума само за крем за лице, а за споделено доверие и опит, споделена частица от живота.

Снимка: Istock

В нашата редакция например три дами използваме различни серии на Eucerin. Не сме се наговаряли, така се получи. Първо едната остана доволна от Eucerin – Hyaluron-Filler, защото искаше да се фокусира върху първите признаци на стареене, като фини линии и бръчки. Е, вече с просто око можем да кажем, че има ефект при нея. След препоръка другата реши да избере по-подходящия за нея крем от серията Hyaluron-Filler + Volume Lift, предназначен за по-дълбоките бръчки и загубата на обем, които се появяват при стареене на кожата. А когато третата се появи една сутрин и заяви, че от предния ден вече използва Hyaluron-Filler + Elasticity, за подхранва не крехката зряла кожа. Разсмяхме се дружно и решихме, че сме сестри по крем за лице :) По този начин споделяме не само козметичен бранд, но и умения и знания за грижата за кожата, благодарение на които сме това, което сме.

Снимка: Istock

Даваме една на друга доверие, опит и споделеност, които дават плътност и смисъл на отношенията ни, далеч от само колегиални. Към доверието помежду ни нека прибавим и експертното мнение на лекарите-дерматолози. Те най-добре биха ни насочили към решенията на кожни проблем като акне, пигментни петна, екстремна сухота на кожата и т.н.

„Изборът на правилен продукт се прави на база тип кожа, наличие или не на придружаващ кожен проблем, възраст, сезон, особености на ежедневието (работна среда, хобита). Няма универсален продукт, който да може да задоволи всички нужди на кожата целогодишно. Затова дермокозметични брандове като Eucerin предлагат разнообразие от текстури в сериите си, предвид различното ниво на омазняване и хидратация на кожата ни през различните сезони.“, обяснява д-р Десислава Лекова, дерматолог.

Също така отскоро все повече се развива концепцията за активна грижа за качеството на кожата или т.нар. биоревитализация. За тази цел се ползват нови и специални висококонцентрирани мезотерапевтични коктейли или скин бустери, в които освен хиалуронова киселина, присъстват и много биоактивни съставки като пептидни комплекси, антиоксиданти, минерали и коензими. Няма обаче процедура, продължава тя, която да компенсира липсата на ежедневна целенасочена грижа за кожата и защитата й от вредните влияния на околната среда.

a
Снимка: Eucerin

Затова е толкова важно да се вслушваме в съветите на най-близките си приятелки да ставаме „сестри по крем за лице“. Защото това означава да се грижим една за друга.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти