Секс, наркотици и гурме

Корицата на книгата
Снимка: ИК Кръгозор

Антъни Бурдейн е главен готвач на прочутия ресторант "Les Halles", където вечеря елитът на Ню Йорк. В автобиографичния си роман "Поверително от кухнята” той не спестява нито една пикантна подправка.

Ярката му индивидуалност крещи от всяка страница и някои биха могли да сметнат личното му присъствие за прекалено, ако не беше следното: Бурдейн се отнася към себе си със същата критичност и язвителност, каквато демонстрира към останалите си герои.

Но най-важното е, че от всеки ред личи искрената му и дълбока любов към добрата храна. Тя се заражда на семейно пътуване във Франция и расте непрекъснато. Бурдейн не е представителна версия на готвач, който води телевизионно кулинарно предаване – езикът му е прекалено неприличен за домакините.

Но ако искате да проникнете в тайните на един ресторант, трябва да му се доверите. Книгата има полезни истории за всеки клиент, готвач или ресторантьор. Основна тема е личното израстване на Бурдейн като човек и готвач. Може да не му се хареса това, което ще кажем, но открихме, че Бурдейн има нежна страна, която се опитва да прикрие под циничните си думи, и когато си позволите да я видите зад тях, "Поверително от кухнята” ще се превърне за вас в много повече от една автобиографична книга за храната. 

Така "Publishers Weekly" описват книгата "Поверително от кухнята" на Антъни Бурдейн. Тя излиза на книжния пазар у нас благодарение на ИК "Кръгозор" и в превод на Татяна Виронова.

В книгата читателите ще открият, че Антъни Бурдейн владее тънкото изкуство да раздразни апетита само с думи - съблазнително, забавно, на места даже шокиращо. Той черпи вдъхновение от своя 25-годишен опит в дебрите на висшата кухня. Не е забравил и някои от скритите подправки като секса и наркотиците.

От първата изядена от него стрида във Франция до луксозния ресторант на върха на центъра "Рокфелер”, от ресторантите в Токио до дилърите на наркотици в Ийст Вилидж, от гангстерите до плъховете, брилянтно написаният, шокиращо откровен автобиографичен роман на Бурдейн ще ви накара да се смеете до сълзи и да споделите любовта му към храната.

"За мен животът на готвача е дълга любовна история, изпълнена с върховен екстаз, разочарования и смешни моменти.
Тук ще откриете щастливите случки и мигове – нещата, които са те привлекли, нещата, които те карат да се връщаш отново за още. Ще откриете и някои ужасяващи истории. Тежко пиянство, наркотици, секс в склада за сухи продукти... Защо не бива да си поръчвате риба в понеделник, защо онова, което е известно като специалитет, всъщност е остъргано от дъното на варела, и защо фритата от морски дарове не е добър избор за обяд...– все неща, които се срещат често в този бизнес.”
- Антъни Бурдейн

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти