Революция в наградите „Оскар“: добавят нова категория и още основни промени

Оскари
Снимка: Indian Express

Американската академия за кинематографично изкуство обяви няколко нови промени в традиционния формат на наградите „Оскар“.

В писмо към членовете си Академията съобщава, че към 24-те на брой категории ще бъде добавена още една – за „особени постижения в популярното кино“. Останалите промени са свързани с телевизионното излъчване на церемонията по награждаването.

От Академията потвърждават, че събитието през 2019 г. ще запази насрочената дата – 24 февруари, но по-следващото награждаване ще се състои не на 23 февруари, както беше обявено по-рано, а на 9 февруари 2020 г.

Бордът на управителите е взел още едно основно решение, което се отнася до телевизионното предаване на церемонията. Те твърдят, че ще бъдат посветени на това да създадат „развлекателно шоу“, достъпно за повече зрители по света. Във връзка с дължината и съдържанието на програмата, от които зрители се оплакват през годините, Академията е взела решение част от категориите да бъдат раздадени по време на рекламните паузи, а избрани моменти от тях да бъдат монтирани и излъчени по-късно по време на предаването.

Промените идват пет месеца след като наградите „Оскар“ отчетоха най-слабия си телевизионен рейтинг от 26.5 милиона зрители. Освен подобренията, които целят да увеличат интереса на публиката, въведенията, планирани от Академията, предизвикват още въпроси, свързани най-вече с новата категория за популярни филми. Дали филмите ще бъдат избирани на база бокс офис приходи или критически отзиви, предстои да разберем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти